Zagotavlja Blogger.

Petkova sladica: Ferrero pecivo

Živjo lepotičke!

Današnja objava je malo drugačna :)
Danes sem imela veliko časa, ki sem ga namenila razvajanju družine ter fantu. Spekla sem suuuuper sladico, čeprav estetsko ni čisto dovršena, hehe. Narejena je zelo hitro, rabiš le uro časa ter malo sestavin!

Za biskvit uporabiš 3 jajčka, ločiš rumenjake ter beljake. Iz beljaka narediš sneg, rumenjake pa zmešaš s 30dag sladkorja, 10 dag moke (sama sem uporabila pol bele ter pol polnozrnate), dl mleka, en vanilijev sladkor, pol pecilnega praška, kanček olja ter po želji rum. Sladkorja sem dala občutno manj, ker se mi je zdelo po receptu vseeno malo preveč! V to maso vmešaš še sneg in vliješ v pekač. Na 180 stopinjah, pečeš približno 20 min - 30 min, čisto po občutku.

Ko se biskvit peče narediš še kremo. Enostavno skuhaš dva vanilijeva pudinga. Kupila sem šparov brezglutenski puding, katerega lahko po želji sladkaš. Jaz ga nisem, ker je že tako ali tako preveč sladkorja. V ohlajen puding dodaš še nekaj sladkorja, približno 5 dag kokosove moke, 15 dag margarine in preliješ čez biskvit. Po vrhu namažeš še stepeno smetano ter potreseš malo kokosa.

In to je to. Čisto enostavno in hitro!
Dodala sem še dodatke za princeske, da malo lepše zgleda :)
No, polovico ga je že zmanjkalo!




Pa dober tek,
Ninnie :*


1 komentar

  1. OOO hudo njami:) sem ga že prepisala na listek..da v bodoče poiskusim:) in dodatek za princeske..ta pa mora bit...vedno:):):)

    OdgovoriIzbriši