Zagotavlja Blogger.

OVERRATED

Ja, priznam.

Tudi sama prevečkrat gledam na firmo, na mnenja drugih, na to kaj je zdaj "in", kaj se prodaja, kaj se oglašuje, kakšno obliko ustnic ima ena, kako veliko ritko ima druga, kakšne obrvi tretja. Ne bom omenjala kozmetičnih firm in modnih hiš, ker mi ni treba. Ampak hočem da veste, sploh mlajša generacija, ki so, oz. lahko rečem smo, še bolj pod vplivom medijev, umetnih idealov lepote.

Ne potrebuješ zadnje kolekcije najdražje kozmetike. Ne potrebuješ izdelka le zato ker ima shiny in fluffy embalažo. Ne potrebuješ obleke, ker jo je nosila Kim Kardashian nek večer, ko je šla na večerjo. Pomembno je kaj daješ na svojo kožo, v čem se sama dobro počutiš! Včasih je res da je cena v sorazmerju s kvaliteto. Včasih pa tudi ne.

Na vsakem izdelku so na zadnji strani napisane sestavine. Jih katera od vas slučajno bere? Vem, zakaj bi se poglabljala v to, pa če takoooooo zeloooooooo dišiiiii. Pa čeprav je notri toliko groznih sestavin in učinkovin da ti počasi, počasi najedajo kožo. Koža je naš največji in najbolj izpostavljen organ. Vse kar nanašaš nanjo, nanašaš na organ. Na dolgi rok, se ti to lahko še kako močno pozna. Z uporabljanjem različnih pudrov ki ne pašejo tvoji koži, raznoraznih tonikov, krem, polnih alkohola. Ampak vseeno - važno da si lepa, kajne? Ne?! NE nene.



Velikokrat se ujamem kako opazujem Kim kako lep obraz ima. Aja? Plastične operacije, posegi kateri nam, navadnim smrtnikom sploh niso znani? Profi vizažisti? Profi kozmetika? Slika same sebe ki nam jo SAMA prikaže? Tudi jaz se vam lahko prikažem trenutno kakorholi hočem sama. Lahko vam rečem, da zdaj, ko pišem tole objavico, sedim v naslanjaču z najnovejšimi Louboutinkami v vrečki ob sebi, v resnici pa sedim v lokalu ob pivu z umazanobelimi Allstarkami? Ne boste vedele. Vse je v sliki ki vam jo prikažem o sebi. Lahko vam rečem da nimam strij, pa jih imam. Lahko vam prikažem strije kot nekaj lepega, lahko pa kot nekaj tako grdega da boste zasovražile samo sebe.

Zato spoštujte samo sebe, nase dajte kar želite same, uporabljajte makeup ki si ga želite same, če hočete roza obrvi jih imejte, če nočete imeti pobritih nog, vam ni treba briti nog! Kdo vam lahko narekuje vaše ideale, če ne ve same.. :)






Poljubčki,
Ninnieboo



1 komentar

  1. Zakon članek!
    Zares noro dobro mi je, da se mišljenje končno spreminja in vsaka, ki spiše ali spodbuja mlade, da razmišljajo s svojo glavo je za moje pojme dobra bloggerka! Pa naj bo to na ostalih socialnih omrežjih ali na bloggcu :)

    XoXo.

    http://beautytipsbysandra.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši