Zagotavlja Blogger.

Industrijska prodajalna PEKO ali čevlji znižani iz 700 eur na 16,9 eur?!

Živjo lepotičke!

Danes sva se z dragim odločila za en manjši izletek do Tržiča, kjer se nahaja industrijska prodajalna Peko. Moja prva asociacija na Peko je: staromodno, drago. No, sigurno ne. Ob zapuščanju trgovine so moje asociacije: kvalitetno, drugačno! 

Sama prodajalna je razvrščena na tri dele. Outlet, nova kolekcija ženskih čevljev ter nova kolekcija moških čevljev. Spodnja slika predstavlja stare kolekcije oz. outlet - vse v številki 38. Lepe, zloščene, bele poličke, na katerih se zvrsti na stotine čevljev.

 

 Rada imam slovensko. Podpiram slovenske modne oblikovalce. GACHO (Milan Gačanovič) ter hrvaški ZIGMAN sta le dva, ki sta oblikovala nekatere Pekove čevlje. Gacho je znan po svojih ekstravagantnih škornjih in bila sem totalno šokirana ko sem prijela škorenj, znižan iz 700 na 16,9 eur. Prosim?



Najprej sem si mislila da je to sigurno napaka. Verjetno je bila cena 70eur? Ne. Našla sem čevlje iz kolekcije Nine Osenar NO SKIN. ZA MALE PARE???!!! Iz 200 ali 300 eur, vse znižano na 10-20eur. 
Prodajalka je le skomignila z rameni, češ, stara kolekcija.


Sama se še kako zavedam da ti čevlji niso za vsakogar, da mogoče izpadejo iz vaše cone udobja, vendar se mi zdi zelo nespoštljivo ter žalostno, da se tako kvalitetni in ročno delani čevlji, za katera so gospe v industriji močno garale, prodajajo po takih cenah. Moda je tako ali tako pri nas še vedno premalo cenjena, ljudje nimajo denarja, ampak vseeno..

Razumem tudi da je lažje iti v Deichman ali Mass, si kupiti najkice ali allstarke, ugajati drugim, vendar bi slovenske proizvode morali veliko bolj ceniti.



Najbolj pa sem se zaljubila v te sandalčke in upam da bodo šli kmalu z menoj domov.

  

Poljubčki,
Ninnieboo

3 komentarji

  1. Joj prav žalostno mi je, da oblikovalskim čevljem, v katere je bilo vloženega toliko truda znižajo na tako ceno...Pa kaj če je stara kolekcija, ne vem no... :/ Druagče pa upam da imajo zame kaj bom šla v kratkem pogledat, se nikoli ne spomnim, da imajo industrijsko prodajalno :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Gospe iz industrije itak garajo za male pare. One ne bodo dobile niti centa vec, ce boste placale vase lepe skorenjcke 700 €. Pa me zanima....a bi vam bilo bolj ljubo, ce bi cevlji bili zavrzeni, ker se ne prodajo? Raje si pokrijejo stroske materjala in dela.
    Zdaj pa se ne delajmo fini...vsak rad kupi kvalitetne stvari in hkrati malo prispara...in mislim da, ce se cevelj potem nosi, je ze to dokaz spostovanja do gospeh, ki so jih naredile.
    Konec koncev, ce se vam to zdi nespostljivo se pac iz protesta ne odlocajte tega kupovat.

    OdgovoriIzbriši
  3. Katastrofa ,da vas ni sram vodilne na gospodarstvu.Vse boste razprodali.Dobre tovarne.Slovenija od kot kradete.Naj vas tiste ki ste tole spravili na kant pobere v južne kraje.Pa še tam vas ne marajo.Pekovci kolo sreče se okreče.Tudi do tega bo prišlo,da bomo nazaj vzeli vile ,lopate macole itd.Pfej......

    OdgovoriIzbriši