Zagotavlja Blogger.

Popolna nepopolnost: STRIJE

Živjo lepotičke!

Ta objava je v nastajanju že kar nekaj časa in vse se spet vrti okrog sprejemanja samega sebe. 

Strije nastanejo najpogosteje v obdobjih, ko človek hitro izgubi ali pridobi telesno težo, ob nosečnosti - ko elastična vlakna v koži popokajo. Jaz nisem niti naglo hujšala ali naglo pridobila telesno težo, tudi zrasla nisem kar naenkrat, zato vam za moj primer ne morem podati točnega razloga nastanka. Sama jih imam po bokih in všeč so mi. Lahko pa vam povem, da ne obstaja ženska ki strij ne bi imela, zagotovo!

Tako da, če se slučajno sramuješ oziroma se sprašuješ ali se to dogaja samo tebi, sigurno ne in s tem ni nič narobe. So le del tvojega telesa, katere moraš sprejeti. Če te seveda nenormalno motijo, obstaja več načinov za odstranitev, vendar si ne beli glave s tem.. Lepa si takšna kot si. 


(vir: Tumblr)

(vir: Tumblr)

(vir: Tumblr)

Par let nazaj, ko sem delala na terenu sem morala obiskati neko lekarno. Tam sem opazila nek zelo drag izdelek proti strijam in povprašala gospo v lekarni, če to dejansko deluje. Takrat mi je povedala nekaj zelo koristnega, zaradi česar sem sploh začela razmišljati v drugo smer.
Če se hočeš znebiti strij moraš pridobiti nazaj elastičnost kože. Torej vadba, šport in izdelki za večjo elastičnost. Torej ne potrebuješ nekega precenjenega produkta, da jih odstraniš.

Mandljevo olje, olivno olje, olje za dojenčkovo kožo, losjoni za telo - vse to ob redni uporabi in vsakodnevnem masiranju zmanjša strije. Hecno kajne - cenovni rang pa nič od tega ne preseže več kot 5 eur.



Jaz uporabljam to vegansko olje za dojenčke in otroke in lahko rečem da se je vidnost strij občutno zmanjšala. Seveda k vidnosti pripomore tudi barva kože in raznorazni drugi dejavniki, vendar vam lahko povem, da ko sem hotela poslikati svoje strije, se jih na slikah sploh ne vidi.

Poljubčki,
Ninnieboo

3 komentarji

  1. Bravo, super post!
    Mi je všeč da tako sproščeno spregovoriš o tem, ker se skoraj vsaka ženska spopada s tem in je lepo da nas ni sram ali da igramo "holivudsko popolnost" ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam z Butteterfly, super post. Tudi sama jih imam po bokih in me v bistvu ne motijo več. :)

    http://girlof21st.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. mislim da nas ima večina strij predvsem na bokih. jaz jih imam, pa sem se nehala sekirat glede njih, so pa res zelo nevidne, tako da moreš res dobro pogledati da vidiš. mislim da se punce nebi smele preveč obremenjevati s tem. koneckoncev nihče ni popoln, pa tudi ne rabimo biti. smo kakršne smo :)
    super post in blog mimogrete. :)

    foreverevereveryoung.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši