Zagotavlja Blogger.

GET TO KNOW ME: Intervju z NANO ROŠIČ ALT (Moji Mali Čudeži)

(photo: Vanessa Tivadar)

Živjo lepotičke. Sigurno poznate nakit pod imenom Moji mali čudeži. Sama sem imela veliko srečo in prišla v kontakt z Nano - ustanoviteljico ter ustvarjalko, s katero sem lahko ustvarila tale prisrčen intervju, kjer jo lahko malo bolje spoznate.


1. Nana, kako in kdaj so se Moji mali čudeži sploh začeli?

Pred desetletjem sem odkrila ustvarjanje nakita, ko sem v prostem času na faksu ustvarjala uhančke. Bolj resno sem se zadeve lotila slabe 4 leta nazaj. Sama pri sebi sem opazila, da me to izjemno veseli in pomirja, da imam talent, saj so tudi vsi okoli mene bili zelo navdušeni nad izdelki. Tako sem hitro dobila tudi idejo za ime »Moji mali čudeži« in pričela z delom vsak dan.


2.     Kakšen je vaš stil, iz česa ustvarjate Moje male čudeže?

Moj 'čudežni' stil je zelo poseben, saj se ne spomnim, da bi pred menoj imela katera ustvarjalka podobne kombinacije materialov. Nakit je iz pardo mase (čebelji vosek), moj zaščitni znak pa so bleščice in barve. Zadnje čase dodajam tudi detajle akrilnih barv, stekla,... Vse punce, ki dobro poznajo moje izdelke, jih že kar prepoznajo na drugih puncah. To me izredno veseli.

(photo: Vanessa Tivadar)

3.     Ustvarjate sami ali imate mogoče kakšnega pomočnika?

Hehe, vse izdelke izdelujem še zmeraj sama. Za vse poskrbim, za nabavo materiala, izdelavo, sestavljanje in na koncu tudi promocijo in prodajo. Ustvarjalci smo zadolženi za veliko stvari, da »naš glas pride  v deveto vas«. Res je potrebno veliko truda in volje, pa tudi znanja. Smo take »deklice za vse«.

4.     V čem najdete navdih, kaj vas najbolj navdušuje?

Navdih me najde tako v modnih smernicah, kot tudi vsakodnevnih opravilih, ki jih  potem povežem z oblikovanjem. Lahko je to sprehod, tek ali pomivanje posode. Bistvo je, da sem umirjena, da moje misli plavajo in inspiracija pride kar sama od sebe. Težko je razložiti te občutke.

(photo: Vanessa Tivadar)

5.     Delate le unikatne izdelke? Ste naredili kakšnega zares posebnega, ki se vam je vtisnil v spomin in ste nanj najbolj ponosni?

Vsak moj izdelek je unikaten, kljub temu da nekatere večkrat ponovim, je vsak drugačen. Le stil je podoben. Kar mi je všeč. Všeč mi je, da mi stranke zaupajo in so prepričane v moje sposobnosti. Nisem še doživela, da bi bil kdo razočaran. To mi tudi daje zagon za naprej, da z veseljem ustvarjam. Je pa res, da se vsaki stranki posvetim in jo skušan na nek način spoznati ter oceniti kakšen okus ima. Ne morem izpostaviti nobenega izdelka, vsi so moji lubčki in vsak teden, ko izdelam kaj novega, se na novo zaljubim. 

6.     Kje si lahko ogledamo in kupimo Moje male čudeže?

Na voljo so na moji Facebook strani: Moji mali čudeži in tudi fizično v moji pisarnici v Ljubljani. Vsi lepo vabljeni na ogled.
Opažam tudi, da se izdelki najbolje prodajajo direktno od mene in ne toliko preko trgovinic. Prepričana sem, da je za to kriva moja energija, ki jo stranka začuti. 

(photo: Vanessa Tivadar)

7.     Kakšni so vaši načrti in želje v prihodnosti, tujina?

Hm, velikih načrtov nimam. Vem, da se vse zgodi z razlogom. Tako padci, kot tudi vzponi in na vse to sem pripravljena. Zavedam se, da je ustvarjanje moja velika strast in nikoli ne bom dvignila roke ter prenehala. »I´m not a quiter!«  S tem sem našla del sebe in verjamem, da me čaka še veliko prijetnih uric, raztresenih bleščic in utrujenih prstov.
Pričakujem nove projekte, zanimive izkušnje in nove izzive, ki so zmeraj dobrodošli. Odprta sem za vse nove priložnosti, ki se mi bodo ponudile.

8.     Bi radi kaj sporočili mladim ustvarjalkam, ki mogoče nimajo dovolj poguma predstaviti svoje kreacije širši publiki?

Vsekakor  vem, da je težko pričeti in se predstaviti javnosti. Slovenski trg je precej zapolnjen, saj je ljudi gospodarska kriza »prisilila«, da se lotijo izdelovanja stvari kar sami, zato nas je veliko. Kar pa je tudi pozitivna stran in smo postali ena velika kreativna družina, saj si pomagamo med seboj.
Moje sporočilo pa je:
Ne pozabite, da se vsak pogumen korak obrestuje,  nikoli se ne primerjajte z ostalimi. Naj vam bodo v navdih. Ste unikatni, posebni in to ljudje cenijo! Če delate stvari iz srca in poznate svojo strast, je to TO! Tako boste tudi izstopali! Vsaka pohvala, ki jo boste prejeli od mimoidočih, novih strank, stalnih strank  ali svojih bližnjih, bo korak naprej. Vsak dan stopajte samo naprej, pogumno in pozitivno!


Ni komentarjev