Zagotavlja Blogger.

MACARONS: Halloween Edition



Hej lepotičke. Prebrala sem 101 recept o izdelavi teh prekrasnih francoskih piškotkov in to kar vidite zgoraj na fotografiji je moj prvi in tudi zadnji poizkus peke makronsov. O tem, da je zgornji makrons tudi edini prijazen očem in kolikor toliko primeren za fotografijo, tudi ne bom kaj preveč govorila. Glede barve mojih scary makronsov - zmešala sem roza ter črno jedilno barvo v upanju, da bom dobila popolno temno vijolično strašljivo barvo in je na koncu izpadlo kakor navaden biskvit pomešan z nutello. Fail #2


Najbolj tragikomična stvar pri vsem tem je to, da za peko makronsov potrebuješ le par sestavin. Tako malo jih je, da jih niti zapisati ne potrebuješ!

  • 100 g zmletih mandljev
  • 2-3 jajca (potrebuješ le beljak)
  • 50g sladkorja
  • 200g sladkorja v prahu
  • po želji kakršnakoli aroma (jaz sem izbrala malino)
  • po želji jedilna barva v gelu ali prahu

No pa začnimo moj enkraten podvig. Najprej sem ločila beljak ter rumenjak (potrebuješ le beljak) ter s paličnim mešalnikom pričela delati sneg. V Gostilni išče šefa sem slišala en zelo pomemben podatek. In sicer, pri snegu je izredno pomembno, da ga ne miksaš na najvišji jakosti. Da bo pecivo oziroma karkoli že ustvarjaš, čimbolj rahlo, je potrebno sneg delati čimbolj počasi. Zato, počasi punce! Počasi sem vmešala 50g sladkorja in naredila močan, trd ter čvrst sneg (to pomeni, ko obrneš posodico na glavo, sigurno ne sme pasti ven. Če ti pade ven..ni pravi sneg :D).
V drugi skledi sem zmešala ter pretlačila mandlje ter sladkor v prahu (po liniji najmanjšega odpora sem kupila že zmlete) in počasi vlila zraven še beljakovo zmes. Ker nimam modelčkov za peko macronsov (in jih hvala bogu tudi ne potrebujem več, ker kakor sem omenila - prvič in zadnjič), sem obrnila na glavo silikonske modelčke za muffine, ki so ravno prav veliki (premer mora biti tam okrog 3cm) in ker nimam brizgalne vrečke za dekoracije, sem maso napacala gor kar z dvema čajnima žličkama. Na prvi pogled je izgledalo kar obetavno - sploh ta pogruntavščina z modelčki za muffine. Sem dala skoraj sama sebi high five.
Zdaj pa zelo pomembno - vidiš razpoke na mojem edinem makronsu? To je moja osebna napaka, namreč zmes mora stati približno 15-20 minut, da se na zmesi pojavi nekakšna skorja in da se take razpoke ne naredijo. Jaz sem seveda v pečico ruknila še svežo maso, et voila! ČAKAŠ 15-20 minut.



Ko moraš čakati, da se zmes uleže imaš dovolj časa narediti vmesno kremo, ki bo držala skupaj pecivo. V to kremo lahko daš dejansko res karkoli, jaz naprimer, sem !spet! po liniji najmanjšega odpora naredila jagodni puding, ki sploh ni tako slaba izbira, namreč ko se dovolj strdi prav lepo drži skupaj piškotke. Vmes lahko daš tudi naprimer nutello ali marmelado ali res karkoli ti poželi srce. Malo vklopi domišljijo in pobrskaj po spletu. No, zdaj je verjetno že preteklo tistih 15-20 minut čakanja in že v ogreto pečico lahko položiš makronse (na 150°). Pečeš jih približno 15 minut na silikonskem pekaču ali na pekaču, obloženem s papirjem za peko, vmes pa malce odpri pečico da gre vlaga ven.
Ko mine še teh 15 minut, jih vzameš ven in nujno spet počakaš, da se ohladijo. Namreč, če jih boš takoj drezala iz pekača, obstaja opcija da se ti bo vse skupaj zdrobilo, kar sem seveda pri vseh mojih podvigih naredila ob vsej neučanakosti tudi jaz in na koncu mi je ostal le en normalen makrons. Ko so piškotki ohlajeni in ko je krema ohlajena je čas, da vse skupaj združiš. Ja, to je to. Lahko da se sliši enostavno, meni je požrlo še pa še živcev. Ker se bliža noč čarovnic seveda ne smejo manjkati grozni ter strašljivi dodatki.


No, zdaj pa k lepšim temam. Slovenska blogerka CherryColors vam bo v petek predstavila njen Halloween Makeup in jaz že komaj čakam da vidim vse preostale fotografije - mene je resnično navdušila, namreč ob vseh teh grozljivih, krvavih makeupih je tale prava sexy poslastica. Skoči na njen blog: http://www.cherrycolors.com ter preveri med drugim tudi Halloween Boo-tastic manikuro!

Poljubčki,
Ninnieboo






3 komentarji

  1. Ej jokam ob prebiranju tvojih dogodovščin z marakonsi. :D Hilarious, resno!
    In jaaaa, v petek bo še uradni del objave s slikami in izdelki, ki sem jih uporabila - ker sem lena sem uporabila kar tisto, kar sem imela doma ;). *

    OdgovoriIzbriši
  2. Hahahaha..ti si faca :) glej na to s pozitivne strani - so vsaj resnično strašljivi makroni :P

    OdgovoriIzbriši
  3. uuuf :)) jaz se prav ne upam spraviti delati teh zadevic :)) sem že prebrala 100 in 1 recept, pa se mi je zdelo pretežko, ker moraš na tooooliiikoo zadev pazit, eni celo jajce en dan prej razbijejo in dajo v hladilnik.. Ah ja.. :)) si se pa fajn znašla s pekačem za mafine :))

    OdgovoriIzbriši