Zagotavlja Blogger.

#sLOVEnija



Ko berem raznorazne komentarje po različnih socialnih omrežjih me včasih kar zmrazi. "Ja pa saj isto stvar bi dobila na eBayu za par dolarjev", "Kaj mi bo to?", "Uf, kakšna cena, me zanima za koliko lahko to kupim pri kitajcu". A res?! Kako podlo smo se začeli obnašati, kako brez duše je postalo vse skupaj. Važno da je poceni, kvaliteta nas seveda ne zanima, zgodba za izdelkom še manj. Welcome to Slovenia.


To ni nikakršna promovirana objava, nikakršno oglaševanje izdelkov, rada bi vam le predstavila zgodbe in ozadja ljudi, ki se trudijo uspeti. Ki se trudijo priti na slovenski zasičen trg - z dodatkom, da so tujci nad izdelki navdušeni in niti ne sprašujejo po ceni!


1. Magic Planner


Photo: Sonja Ravbar Photography



Življenje ima polno vzponov in padcev…in tako je bilo tudi pri meni. Na določeni točki so se mi stvari stvari začele naglo rušiti. Imela sem dve možnosti: ali padem še globlje ali pa začnem na dnu in rastem. Seveda sem izbrala drugo možnost. To je zapisala ustvarjalka Magic Plannerja (vir). Ni obupala. Začela je izdelovati svoje lastne planerje. Sledila je svojim sanjam. Na koncu je dejansko nastal produkt, vreden svojega denarja. Moram vam povedati še mojo zgodbo - preden sem se spoznala s samim Magic Plannerjem sem nabavila svoj pinky planner preko eBaya. Edini ki mi je bil všeč je bil 18$, kar se mi zdi za kitajsko masovno proizvodnjo kar veliko. Vendar je tu ena velika razlika! Magic Planner ima tisto dobro energijo, pozitivno, da ga pač imaš. Ta, iz eBaya. Je prazen! Kot da bi priletel morakvar iz Harry Potterja in mu izpil vso dušo. No tako.


2. Nelipot deodorantna krema

vir: http://nelipot.si/nelipot-tako-se-je-zacelo/

Vse skupaj se je začelo kot nedolžno igranje z lonci v najini mali kuhnjici. Ob spoznanju, da sva zamešala res dobro in delujočo kremo, sva se odločila, da jo predstaviva širšemu krogu ljudi. (vir). Kjut, ane? Za proizvajanje lastne kozmetike je potrebno polno papirjev, polno nekih zajebancij, katerih se niti ne zavedamo. A vseeno, gremo rajši v trgovino, kupimo deodorant za 1 eur, za katerega sploh ne vemo koliko neke kemije vsebuje in se veselo špricamo in mažemo. Ko pride do raznoraznih problemov, turov, vnetih lojnic seveda krivimo ostale dejavnike, ki so totalno nepomembni. Na blogu sta ustvarjalca Nelipot-a dobro zapisala: "Uporabljaj le kozmetiko, katero lahko poješ" - upam da vam to kaj pove!


3. Wash the bitch away sivkino milo

To milo proizvaja Naravna kozmetika Meze. Že sam pristop do strank in produkti so enostavno enkratni. Spet se ponavljam - naravno, organsko, brez raznih alkoholov, parabenov in ostalih svinjarij. Mi seveda še vedno kupujemo mila po par centov, ker so pač poceni - ko pride do suhe kože, alergičnih reakcij bomo krivili SPET, ostale dejavnike. Ste vedeli da se v dvajsetih minutah po nanosu izdelka na kožo, to VSRKA  v kožo. Si prestrašen/a? Kaj vse daješ dejansko vase? Embalažo sem kreirala sama. Zato ker mi je bila všeč, ker je duhovita in ker vizualno predstavlja mojo trgovinico. Ljudem hočem ponuditi kvaliteto in ne kvantiteto. www.fluffymuffin.si



4. Moi metuljčki

Veliko ur preživiva v najini skupni delavnici locirani v osrčju prelepe Štajerske, kjer strmiva k temu, da ustvariva najkvalitetnejše lesene izdelke za vas. Zakaj ne bi uživali v tem, kar nam narava ponuja? Sigurno pa tudi zato, ker smo Mariborčani obdani s prelepimi gozdovi in še lepšim Pohorjem (vir).Metuljčki delani iz slovenskega lesa, a ni to lepo? Kolikor sem imela sama priložnost spoznati Tino, je resnično srčna ter pridna punca. Delavna, z jasno sestavljeno vizijo. In veste kaj? Uspeva ji! Že sama imam doma dva metuljlčka ter lesene uhane s Swarovski kristali. Lepšega darila si skoraj že ne moraš želeti. Da ne govorim o tem, da so v tujini metuljčki pravi hit! In koliko vprašanj dobivam ko nosim samega metuljčka, kje sem ga kupila.

5. Mr. Beardo leseni glavniki za brado, brke ter lase

vir: https://www.facebook.com/beardomister/

"Sam koncept Mr. Bearda je približati lesene izdelke ter kozmetične izdelke za moške. Ob uporabi lesenega glavnika se esencialna olja prenesejo na glavnik in tako imaš ob stalni uporabi na laseh, bradih ali brkih zadostno količino svojih esencialnih olj. Leseni glavniki so izdelani s postopkom, ki je zaenkrat še skrivnost, namreč v njih se prepleta več vrst lesa. Tisti, ki je nanešen nazadnje oblikuje in podari barvo glavniku". Zdaj ste verjetno že ugotovili, da obožujem les ter lesene izdelke. Velik plus je tudi, da so gravirani po želji, torej lahko gor napišeš čisto vse kar ti poželi srce.


6. Flying Pussy Accessories


vir: http://www.flyingpussy.si/index.php?about-1

Want to wear something different? Sexy, cute and unique mini vaginas with wings (necklaces, rings and pendants) made of Fimo and Silver. by Karmen Medvedek . Te pussy verižice so me totalno prevzele, ker mi je všeč sam koncept, ker je drugačen, nenavaden, awwweesome. Sama jo imam v črni barvi in - nikomur ni jasno zakaj jo imam. Ker je nastala izpod slovenskih rok!

Upam da sem vam vsaj malo približala zgodbe mladih slovenskih ustvarjalcev. #kupujslovensko #kupujlokalno

Poljubčki,
Ninnieboo

2 komentarja

  1. Bravo! Super objava! Čisto premalo se cenijo slovenski ustvarjalci!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo! Super objava! Čisto premalo se cenijo slovenski ustvarjalci!

    OdgovoriIzbriši