Zagotavlja Blogger.

Pravilno dihanje pri izvajanju vaj


Hej lepotičke, danes je ena izmed bralk postavila zelo dobro vprašanje oz. predlog - kako dihati med vajami. To je ZELO POMEMBNO.



 Tokrat izziv vsebuje 6 dokaj napornih vaj. Dihanje pa je pri vseh vajah približno isto. Če se še nisi prijavila se prijavi tukaj >>klik<<. Nikoli ne zadržujte diha. Včasih, ko nam je neka vaja zelo naporna, pride do tega da zadržujemo dih. To je narobe, saj s tem zmanjšujemo dotok krvi do možganov. Vaje niso zato, da jih naredimo čimveč, ampak da jih naredimo čimbolje ter s tem pomagamo svojemu telesu in mu ne škodujemo.

Dihanje pa je pri vseh vajah enostavno: vdihneš PRED obremenitvijo, izdihneš MED naporom. Torej naprimer pri skleci vdihneš ko si v prvotnem položaju, izdihneš ko se spustiš. Za počep - vdihneš ko si na nogah, izdihneš ko počepneš. Pazi na čimbolj enakomerno dihanje.

Pomembno je tudi da se zavedaš vaj. Zdi se mi, da vsakršno odvračanje od namena vaje - naprimer preglasna glasba ki te odvrača, gledanje TV-ja ima negativen učinek na izvajanje vaj. Naj te boli, naj se tvoje telo zaveda da nekaj počne! Ne odvračajte svojih misli stran. Bodite točno pri določeni vaji. Med vajami stiskajte mišice in popek notri, da je vse skupaj še bolj učinkovito!

Upam da sem vam kakorkoli pomagala,
poljubčki,
Ninnieboo

2 komentarja

  1. Hvala za tole objavo :) meni se je dogajalo zadrzevanje diha ja...

    OdgovoriIzbriši
  2. Res vdihneš PRED obremenitvijo, izdihneš pa MED naporom, je pa potem napačno napisano za primera. Pri skleci izdihneš pri dvigovanju v prvotni položaj. Prav tako počep, vdihneš med spustom, izdihneš pri dvigu. Veselo dihanje :D

    OdgovoriIzbriši