Zagotavlja Blogger.

ASOS in carinski postopek


Pozdravljene lepotičke. Najbrž ste vse seznanjene s spletno trgovino Asos.com. Tudi sama sem že velikokrat naročila marsikatero stvar preko njih. Ker se trgovina nahaja v Angliji, pošiljke niso bile predmet carinskega postopka in je blago nemoteno prišlo do tebe.
Zdaj, pa na žalost ni več tako. Začeli so pošiljati s pošto, ki se nahaja na Kanalskih otokih, kateri pa niso v območju EU - to pomeni, da vam bo ob carinskem postopku zaračunan DDV. Torej ob nakupu nad 21,00 eur, se pripravite, da vam bodo pošiljko ustavili ter boste prejeli račun - kakor recimo pri naročanju iz Kitajske, Avstralije oz. iz tretjih držav.

Obvestilo se prav tako nahaja na spletni strani Pošte Slovenije: klik.

"Kupce blaga v spletni trgovini ASOS, ki se dostavljajo v poštnih pošiljkah prek operaterja »Jersey Post«, obveščamo, da to blago ob dostavi v Sloveniji zapade pod obveznosti plačila DDV. Oznaka na pošiljkah »Community goods, in free circulation« pomeni, so bile pošiljke carinsko sproščene v obtok v EU, davčne obveznosti zanje pa še niso bile poravnane."

Čim manj nevšečnosti in lep pozdrav,
Ninnieboo

5 komentarjev

  1. Vedno več je tega, tudi FL. Pa ko imamo pri nas že tako slabo ponudbo :(
    Edina opcija, če ima Asos še vedno zastoj poštnino, je naročanje večih paketov do vrednosti 20€.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Noup ne pride v poštev, free je nad 30€.

      Izbriši
    2. Ja edino to, več paketkov ampak če bodo paket vseeno odprli, tudi če je pod 21 eur in boš moral posredovati račun ipd. kot moraš pri naročanju iz Kitajske, se še vedno lahko zgodi da plačaš stroške odpiranja paketa 5-7 eur. :/

      Izbriši
  2. Fino bi bilo kak seznam morda objavit, za katere strani to velja. Tudi za kozmetiko ipd. :)

    OdgovoriIzbriši