Zagotavlja Blogger.

GREEN & BEAUTY: Burro Di Karite


Pozdravljene lepotičke! Tokrat sem kar nekaj časa testirala bio karite maslo, italijanske znamke Green & Beauty. Linijo vsekakor zaznamujejo aluminijaste skodelice z retro pridihom (kar je bil pri meni v prvi vrsti razlog za nakup). Ostale - kakavovo maslo, maslo s šipkom, sivko, arganovim oljem si lahko ogledaš tukaj, na spletni strani podjetja Herbas - klik.




Karitejevo maslo je že na splošno znano kot vseuporabno - uporabljaš ga lahko za roke, podplate, obraz in ustnice, tako da v tvoji lepotni torbici, sigurno ne sme manjkati skodelica kariteja. V Afriki ga stari afriški zdravilci uporabljajo že več tisoč let. Najbolj zanimiv je seveda tudi podatek, da kožne celice obnavlja celo hitreje kakor samo kokosovo olje, o katerem sem že pisala.


Pri maslih in oljih sem navajena, da puščajo madeže in da potrebujejo kar nekaj časa, da se dobro vpijejo v kožo. Pri karitejevem je velik plus ta - da NE pušča madežev in se izredno hitro vpije. Na fotografiji lahko opazite, da je maslo v trdni obliki - ob stiku s kožo se stopi. Izrazitega vonja nima - normalno, saj ne vsebuje nikakršnih dišav in dodatkov. Je 100% organsko.

Če vse skupaj povzamem je to eden izmed produktov, katerega moraš imeti v svoji torbici, saj ti hitro pride prav. Za razpokane ustnice, suhe roke, suho kožo na obrazu in suhe komolce. Včasih ga celo nanesem na konice las. Bi ga kupila še enkrat? Sigurno. Vendar bo moj naslednji nakup najverjetneje karitejevo maslo z arganovim oljem - dve top sestavini (klik).

Poljubčki,
Ninnieboo

3 komentarji