Zagotavlja Blogger.

MOONCUP: Bliža se poletje


Kot ambasadorka Mooncup menstrualne skodelice, se mi zdi prav, da vas na vsake toliko časa opomnim o pozitivnih lastnostih skodelice in negativnih lastnostih tamponov in vložkov. Več si lahko prebereš tudi tukaj - KLIK. Premalo se govori o tem, kako zares nevarni so tamponi in vložki!



Ko nosiš vložke, se sploh ne zavedaš, da poleg menstruacije, oddajaš tudi ostale snovi, ki so pomembne za telo in nožnico. Ustvariš popolno vlažno okolje za nastanek bakterij - to pomeni, da je tudi 15 minut vlage oz. nošenja vložka, lahko preveč. Da o tamponih in toksičnem šoku sploh ne začnem. Pri menstrualni skodelici ni nobenih možnih zdravstvenih zapletov. Uporabljaš jo lahko kar 10 let - preračunaj si, koliko denarja vržeš stran z vsakomesečnimi nakupi vložkov in tamponov.

Jaz jo uporabljam že kakšno leto in ne predstavljam si menstruacije brez skodelice. Niti enkrat še nisem potrebovala vložka, nikoli me ni skrbelo če grem slučajno na dopust. Skoraj, kot da ne bi imela menstruacije (okej, razen groznih krčev :'D). Poleg tega lahko preveriš kakšna je tvoja menstruacija - ja, te je že kdaj vprašala ginekologinja kakšne barve je? Tako lahko veliko lažje spoznaš svoje telo. Tudi uporaba je popolnoma preprosta. Stisneš, vstaviš in to je to. Odstraniš jo lahko, da potegneš za pecelj skodelice - vendar tega NE priporočam, namreč lahko ti zleti iz rok in se razlije bogve kje. Fino je tudi da pecelj odrežeš stran, ker je moteč. Nato s prsti čisto malo stisneš za konec skodelice, da se vakum sprosti in jo počasi izvlečeš ven.


Za kakršnakoli vprašanja pa sem vam na voljo na blogninnieboo@gmail.com

Poljubčki,
Ninnieboo

4 komentarji

  1. Kako dolgo pa jo lahko imaš noter?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej hej :) Pri času tukaj ni omejitve, skodelico Mooncup prazniš, ko je skoraj polna in ponovno vstaviš, če se ti menstrualni cikel še nadaljuje. Izkušnje ter občutek dobiš že pri prvi uporabi skodelice.

      Izbriši
  2. Kolko pa stane ta 1 skodelica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena Tjaša! :) Cena Mooncup menstrualne skodelice je 34,95€, pri kateri je poštnina brezplačna. Pri vsaki Mooncup skodelici, pa je GRATIS priložena vrhunska tableta Milton za sterilizacijo v hladni vodi, da prav si prebrala, v hladni vodi, segrevanje ni potrebno, torej ne potrebujete elektrike. Ena tableta, vam pripravi 4 sterilizacijske raztopine, ki so uporabne 24 ur. Mooncup skodelico steriliziraš po vsaki menstruaciji.

      Izbriši