Zagotavlja Blogger.

ORIFLAME: NovAge dnevna zaščita (SPF 30)


Že pred poletjem sem pričela z iskanjem podlage za make-up oz. kreme s SPF-jem, ki bi jo nanesla pod tekočo podlago. Najprej sem nameravala kupiti Rimemelovo Fix & Protect, vendar sem se po tehtnem premisleku odločila za Oriflamovo dnevno kremo s SPF-jem 30 - KLIK. Večina pudrov, ki jih imam, so brez zaščite pred soncem, razen Lorealov Nude Magique Eau De Teint (SPF 18), ki ga pa trenutno iz (tudi meni) neznanih razlogov ne uporabljam.


Vedno sem bila zagovornica zagorele polti, pred začetkom poletja hodila v solarij, da sem bila še pred začetkom dopusta rjava, kakor da bi bila na dopustu že minimalno desetkrat, na plaži sem se sončila ob nemogočih urah (11.00 -> dalje). Šele nekaj let nazaj me je končno zadelo, da to ni nikakršno normalno ravnanje in da je prava zaščita pred soncem ter izogibanje soncu ob nemogočih urah NORMALNO. Spremenila sem tudi količino popite vode na dan. Spomnim se, da sem včasih popila le mogoče kakšen kozarec soka (oz. bom rekla kar po domače - kakšen kozarec sladkorja), o vodi ni bilo ne duha ne sluha. Zdaj, ko popijem minimalno 2 litra vode na dan, se je tudi moja koža začela obnašati drugače. Je mehkejša in vidno navlažena. Z dodatkom dobre negovalne in vlažilne kreme pa je izboljšanje kože 100% zagotovoljeno. Najbolj mi sicer odgovarja negovalna krema znamke Miss Alice (review si lahko prebereš tukaj), vendar je za vroče poletne dni absolutno pretežka in jo včasih nanesem le še zvečer - občutek imam, da deluje kakor nočna maska in mi ponoči, ko se koža najbolj obnavlja, kožo nahrani.



Linija NovAge je bila ustvarjena za zaposlene, mlade ženske, ki živijo pod stresom (tudi stres lahko močno načne videz kože), večina izdelkov iz te linije pa je namenjena prav hidraciji in obnavljanju kože. Vsebujejo izvlečke slivovca, ki izboljšuje naravni sistem čiščenja kože in pa izvlečke Acai rastlinskih izvornih celic, ki podaljšujejo življenje kožnih celic. O uporabi anti-age izdelkov po dvajsetem letu, bom še spisala objavo, ker se mi zdi dokaj pomembna stvar.

V 30 ml flaški se skriva belo obarvana krema z zelo nežnim vonjem (težko vam ga opišem, je pa eden tistih, ki me spominja na luksuzne kreme - nežen, nevsiljiv). Je popolnoma nemastna in hitro vpijajoča. Lahko jo uporabljaš na dva načina in sicer kakor:
  • primer oz. podlago za ličenje
  • dnevno zaščito pred soncem
Meni v mesecu in pol uporabe ni mašila por in mi ni povzročala nobenih iritacij, mozoljčkov in izpuščajev. Vsebuje tudi hialuronsko kislino - njene molekule preprečujejo izsuševanje kože ter pod povrhnjico "dostavijo" dodatno vlaženje. Zagotovim lahko, da krema res nudi zaščito, saj se mi ob njeni uporabi ni naredila nobena dodatna pegica več na obrazu in tudi tiste, ki jih že imam so ostale enake kot prej. 




Pri kremi dejansko ne najdem nobene negativne stvari, razen cene. Kljub zelo prestižnemu videzu embalaže ter prelepem vonju in sami funkcionalnosti kreme, pa je 19,90 eur preveč za moj študentski žep. Iskreno povedano, raje posežem po Baleinih izdelkih, ki me do sedaj niso razočarali, so cenovno ugodni in glede na to, koliko se dejansko porabi izdelkov za zaščito pred soncem, lahko bankrotiraš.



Poljubčki,
Ninnieboo

Ni komentarjev