Zagotavlja Blogger.

Imam čudovito dejavnost, vendar ne vem niti osnovnih korakov - kako jo oglaševati?


Najbrž so se vam pocedile sline, kljub temu, da ste danes že spili svojo jutranjo kavo. To, je že prvo vodilo k naslednjim točkam, do dobrega oglaševanja na Facebooku. Ker sem v svoj inbox prejela kar veliko število vprašanj, kako oglaševati svoj posel, kakšne fotografije in vsebina so pomembne, sem se odločila, da vse skupaj zopet združim v eno prijetno objavo. Prejšnjič, smo čisto laično govorili o tem, kako izboljšati svoj Instagram profil. V tej objavi, ste se našli tudi tisti, ki bi radi izboljšali svoje oglaševanje in vsebino na Facebooku. Ne, ni tako težko kot izgleda, tudi s Facebookom lahko, brez miljonskega kapitala dosežete organski reach, kljub temu da se zadeve spreminjajo in Facebook ni več tako prijazen do oglaševalcev, kakor je bil včasih.

Današnja zgodba bo temeljila na tem, da se bomo pretvarjali, da smo lastniki oz. lastnice luštne kavarne, v sredini mesta. Ljudje ne vedo zanjo, naša Facebook stran pa izgleda popolnoma povprečna.


Na vzorčni objavi lahko takoj preučimo napake, katere so sledile do upada potencialnega reach-a in do nezanimivosti objave.

1. Tako kot je pomembna vsebina skodelice, je pomembna vsebina objave

Takšne fotografije, najdene v prvih treh zadetkih na Googlu, so passé. Passé z veliko začetnico. Takšno kavo, si znam pripraviti doma, kjer me nihče ne vidi. Zakaj ne pokažete kakšno kavo dejansko strežete? Kako lepe vzorce ustvarjate? Vsi vemo, da živimo v Instagram dobi in tako kot obstajajo mavrični otroci, obstajajo Instagram otroci. Kaj to pomeni? Da ko opazijo nekaj lepega, morajo poslikati in dodati nekaj hashtagov. Dajte jim možnost, da tudi pri vas opazijo nekaj lepega, da širijo besedo o vaši luštni kavarni naprej. Organizirajte nagradno igro, kjer morajo sodelujoči pofotkati skodelico kave v vaši kavarni, s hashtagom #kavarnaX. 

Facebook objave, morajo biti vizualno zelo privlačne, da ljudje dvignejo svoje ritke in preberejo tudi text, pripisan nad fotografijo. "Pridite kaj na kavo", sigurno izgleda obupano, ne poslužujte se takih stavkov. Naj vam niti na misel ne pridejo.



2. Slika lahko pove vse

Ko je fotografija estetska, lepo urejena, je veliko več možnosti, da bodo ljudje prebrali kaj piše na njej, kot bodo prebrali caption nad fotografijo. Uporabljajte realne slike, če nimate nekega občutka za fotografijo, potegnite za rokav prijatelja s profi fotoaparatom ali pa najamite profesionalnega fotografa. Vložite nekaj v to. Predstavite svojo kavarno. Ne čakajte! Brez truda in vložka se ne začne dogajati nič. Spodbudite ljudi, da se pričenjo udeleževati vaših dogodkov! Dandanes, ob poplavi ponudbe na trgu enostavno moraš izstopati. Vsedi se na stol, premisli kaj odlikuje tvojo dejavnost, zakaj si boljši od drugih in ne zakaj si isti kot nekdo ki je tvoj idol. Svoje kvalitete predstavi ljudem in kaj kmalu boš videl/a rezultate.


Princip kavarne sem vam predstavila zato, ker sem videla že kar nekaj takšnih napak, ki te sigurno odvrnejo od obiska, videla pa sem tudi že kar nekaj lepih marketing trikov, ki so skoraj zavedli tudi mene ;) 

Kakšen teden nazaj, me je spraševalo tudi neko dekle, ki ima svoj lepotni salon, dela čudovite nohtke - kako za vraga naj si pridobi publiko na Facebooku? Mislim, da spodnja slika pove vse. Obe fotografiji sta moji, zanima pa me, kdaj bi prišla k meni na manikiro - če bi objavila prvo ali drugo fotko? Premislite! Sama se dobro zavedam, da so tudi rdeči nohtki na fotografiji v živo svetovni, vendar mi to nič ne pomaga, če mi bodo moje potencialne stranke nehale slediti zaradi skropucal, ki jih objavljam.


Okej, za danes imate dovolj, vseh skrivnosti vam tudi ne morem izdati ;)

V primeru, da imate kakšna vprašanja, komentarje, kritike - vabljeni v inbox ali pa na blogninnieboo@gmail.com.

Poljubčki in pozdravčki,
Nina

3 komentarji

  1. Iii ful dobro in nazorno prikazano. You go girl!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lahko bi vsaj razlozila, kako priti iz povsem obicajnih slik na profesionalne fotografije - glej ZADNJI dve slikci .. Kako narediti svetlobo, kaksne filtre uporabljati, kako dodajati kontrast ipd. Mislim, da danes vecina blogerjev / blogerk potrebuje ravno to.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej hej, o tem sem na kratko pisala že tukaj: http://www.ninnieboo.com/2016/09/how-to-improve-your-instagram.html ; objava pa v prvi vrsti niti ni bila namenjena blogerjem, ampak bolj podjetnikom, ki želijo oglaševati na Facebooku ipd. Če se v tem najde tudi kakšen bloger pa, dobro zanj!

    OdgovoriIzbriši