Zagotavlja Blogger.

Vichy Idealia Nočna piling nega


 Vichy nas je dober mesec nazaj presenetil z inovacijo prenovljene Idealia linije, nočno peeling nego za povečanje sijaja kože, s sestavinami nove generacije, ki so dobro znane zaradi svojih blagodejnih lastnosti. Kljub temu, da se na mojih poličkah kar vrsti francoskih izdelkov za nego kože, na katere prisegam že vrsto let, je to moj prvi Vichy-jev produkt. Temeljna sestavina, ki me je prepričala v nakup je prav glikolna kislina, ki na moji koži izvaja čudeže. Glikolna kislina pospešuje luščenje odmrle kože ter spodbuja rast novih celic, kar se na koncu pozna po sijoči koži in bolj enakomernem tenu.


Vichy Idealia Piling Nočna piling nega

Težko bi se opredelila oz. označila izdelek, ker se obnaša kot vodica, z učinkovinami seruma ter pilinga. Je svetlo rožnate barve, dobiš pa jo v čudoviti, čisto spomladanski rozkasto/vijolični stekleni embalaži. Vonj je nežen, neiritirajoč, ob nanosu z bombažnimi blazinicami pa v trenutku pomiri kožo.

Sestavine

Prenovljena linija vsebuje nov energijski kompleks, sestavljen iz izvlečkov polifenov borovnice, naravnih adenozinov koruze ter izvlečkov fermentiranega črnega čaja. Izvlečki polifenov borovnice imajo devetkrat večjo antioksidativno moč kot grozdje in ščitijo kožo pred prostimi radikali. Spojina naravnega andozina iz koruze zaščiti mitohondrije ter premaguje utrujenost, izvleček črnega čaja, znan tudi kot kombuša, pa odlično preprečuje glikacijo ( tj. strjevanje kolagenskih vlaken). Kakor sem omenila že prej, vsebuje glikolno kislino (4%), ki je odlična tudi v boju proti hiperpigmentaciji, madežem ter v mojem primeru pri neenakomernem tenu ter madežem in pikicam, ki so ostale od mojih izbruhov mozoljčkov.

Uporaba

Po večernem temeljitem čiščenju kože ter odstranjevanju ličil si pripravimo bombažne blazinice, s katerimi nanesemo piling. To ni piling v smislu, da bi izdelek vseboval trdne delce, ki bi naredili piling kože, ampak v smislu pilinga kože z glikolno kislino. Izogibamo se predela okrog oči in izdelka ne izperemo. To nego sama vedno nadgradim z dobro nočno kremo, da ima koža ponoči dovolj dela. Si vedela, da se prav ponoči koža najbolje obnavlja? Mislim, da to pove veliko in da večernega rituala definitivno ne bi smeli izpuščati.

Moja izkušnja

Vedno, ko dobim v roke določen produkt, ki moji koži resnično ugaja, se res težko zadržim, da ne spišem celotne objave le v presežkih, vendar bi Vichy Idealia Piling lahko opisala prav točno tako. Z glikolno kislino imam kar nekaj izkušenj in včasih se zgodi, da kemični pilingi pač niso ravno za vsak dan, ker so lahko preagresivni za kožo in na koncu lahko koži le še bolj škodujemo, kljub temu da imamo v rokah dober izdelek. Zato je tukaj definitivno velik plus to, da je piling primeren za občutljivo kožo in ga lahko uporabljaš vsak večer. Sama sem ga mesec dni uporabljala čisto vsak večer, menjala sem le nočne kreme in nikoli ni prišlo do nikakršnega pekočega občutka ali izbruha mozoljčkov. Pri uporabi izdelkov z glikolno kislino, se mi je velikokrat zgodilo tudi to, da je bila moja koža po uporabi suha, kljub uporabi dobrih ter hranljivih krem. Tukaj, do suhe kože ni prišlo oz. je bil učinek prav nasproten. Na zadnji fotografiji lahko tudi preveriš, koliko izdelka sem porabila v dobrem mesecu, ob vsakodnevni uporabi - res minimalno. Kožo imam vsako jutro ekstra pomirjeno, opazila pa sem tudi izboljšanje na področju madežev po čelu, počasi, a vztrajno izginjajo. S takšno nego bom nadaljevala, sigurno pa se vam javim čez kakšen mesec oz. ko se dokončno znebim madežev. 






Poljubčki,
Nina

1 komentar

  1. I am definitely taking inspiration from this, love your blog!! x You will like to see more fun from here.

    OdgovoriIzbriši