Zagotavlja Blogger.

REVIEW: 50 Odtenkov sive

Živjo lepotičke :)



Ponavadi si tako odmevnih filmov ne ogledam čisto takoj, zaradi prepolnih kino dvoran, 50 odtenkov sive pa sem si ogledala v soboto.

Kaj naj rečem. Zanimivo. Pričakovala sem veliko več erotičnih vložkov, zaradi česa se mi je film začel kar malo vleči, verjetno v knjigi piše veliko več. 



Glede BDSMja - moje mnenje je zelo razdvojeno. Po svetu je ena od petih žensk žrtev nasilja v svoji lastni družini in že sam prikaz da jo Gray sam pripravi do tega oziroma sam začetek BDSMja mi ni všeč. Sam po sebi naj bi izviral iz ljubezni en do drugega, 100% zaupanju in ranljivosti en do drugega. Film nam da jasno vedeti da je Gray v otroštvu pretrpel kar nekaj nasilnih dogodkov, kar se odraža v njegovem odnosu do spolnosti, kar ni ravno najbolj poučno. No čeprav to ni neka izobraževalna oddaja, ampak le še en od holivudskih filmov. Vendar po vsem videnem razumem zakaj je prišlo do toliko negativnih kritik.
Po drugi strani pa mi je vseeno všeč ker je seks nasplošno, kaj šele BSDM, še vedno velik tabu in se mi zdi super da kdaj pa kdaj posnamejo kakšen tak film. Zadnji podoben ki sem si ga ogledala je bil Nymphomaniac prvi in drugi del, katerega močno priporočam. 


No, da nadaljujem. Igralka mi je tekom filma zelo prirasla k srcu, saj je povprečna punca v kateri se lahko marsikatera od vas najde.
Še bolj me je navdušil sam gospodič Gray, s svojo hladnokrvnostjo, skrivnostnostjo, kot človek ki ga je zelo težko razbrati, kar je bil pomojem tudi namen. 

Raje si film oglejte kot lahkoten nedeljski film, narejen v holivudu, kot pa da ga greste moralno razdeljevati in proučevati, kot sem ga jaz. ;)





Aja, pa super reklama za Audi!!! :P
Kako se je zdel vam?

Poljubčki,
Ninnieboo


Ni komentarjev