Zagotavlja Blogger.

POLISH ME SILLY

Pozdravljene lepotičke!

Karin in Lexi sta mati in hči iz Los Angelesa, ki imata veliko ljubezen do lakov. FILTRMAGU sta velikodušno poslali tri lake, katere sem dobila v review. Svoje ustvarjanje sta poimenovali »Polish Me Silly« in meni se že ime sliši zelo simpatično in igrivo. Indie laki so narejeni ročno, we luuuuuv handmade stuff. Večinoma so drugačni od industrijsko ustvarjenih lakov, bolj pisani, živahni in bleščičasti. Znamka Polish Me Silly uspešno prodira na lepotni trg, sodeluje tudi z evropskimi lepotnimi bloggerji, kar pomeni velik plus, glede na to da sta ustanoviteljici iz LA-ja. Njuno trgovinico lahko najdeš na Etsiju KLIK.




Osredotočili sta se na izdelavo petih vrst lakov. Prvi so bleščičasti, ki jih nanašamo kakor nadlak.  Ponavadi je tak nadlak prozoren, vsebuje pa različne oblike – kroge, zvezdice, lune in srca. Lak, predstavljen na sliki se imenuje Funfetti Polka Dot. Cena je 5,56 eura in ponaša se s petimi različnimi neon barvami malih zvezd ter bleščic – neon roza, oranžna, turkizno modri ter vijolični. Kot bazo lahko uporabiš katerokoli barvo. Po mnenju Karin in Lexi je najbolje da uporabiš belo ali črno. Pred vsako uporabo dobro pretresi, da bodo tvoji nohti čimbolj pisani.






Lak Serendipity je flakie top coat. Vsebuje bleščice, ki delujejo zelo grobe, vendar so zaradi lahkotnosti zelo enostavne za odstranjevanje.  Kombinacija barv je Karin in Lexi ena izmed najljubših. Flakie laki so postali pravi trend v svetu lakoholičark. Svetlo zelena, temno zelena, svetlo vijolična ter vroče roza se združijo v pravi koktejl barv, ki dajejo nohtom kovinski videz, kateri se spreminja glede na svetlobo. Najbolj dramatičen efekt lahko ustvariš s srebrno, belo, črno, temno modro ali temno vijolično bazo laka. Cena je 6,95eura.




Zadnji lak je čista posebnost, zaradi svojih termalnih lastnosti. Lilac Lover spreminja barvo glede na temperaturo tvojih rok. Notri so vmešani tudi mali in večji  neon šestkotniki, ki se popolnoma zlijejo z vijoličastim lakom. Ko so tvoje roke tople se obarva svetlo, ko so hladne pa temneje. Kako se lahko spreminjajo barve? Enostavno. Lak vsebuje mikrokapsule in ko se povežejo kisline, H+, nastane očem nevidna kemična reakcija. Zelo lepo se kombinira tudi  z drugimi, enobarvnimi laki. Resnično lahko ustvariš zelo razgibano, poletno manikuro. Cena se giba okrog 6.03 eura.







Poleg bleščičastih, flakie ter termalnih lakov ustvarjata tudi multi-chrome lake, v katerih lahko prepoznaš čisto vse barve mavrice in prav tako ustvarjajo kovinski efekt. Pozabiti seveda ne smemo na holografske. Verjetno si že kdaj opazila ko žarek sonca prestreže vodni curek, nastane zelo bleščeča mavrica. Tako nekako lahko opišemo to vrsto lakov. So zelo lepo mazljivi ter prav tako enostavni za odstranjevanje.

Poljubčki,
Ninnieboo

Ni komentarjev