Zagotavlja Blogger.

Online shopping tips


Spletno nakupovanje postaja vedno bolj in bolj popularno, namreč, kaj je še lepšega kot sedeti v topli dnevni sobi, z laptopom v naročju, ter srkati kavico, denar pa kar frči od tebe. V tej objavi vam hočem predstaviti pluse ter minuse online shoppinga, ter par spletnih strani s katerimi sem že seznanjena in mogoče kateri od vas pride prav.




Pri meni je bil največji problem sigurno to, da nisem in še vedno nimam kreditne kartice. Zato je za raznorazne nakupe odlična predplačniška oziroma debetna kartica, katero imaš opcijo dobiti na katerikoli banki. Denar si naložiš preprosto z obiskom banke ali pa doma preko spleta, če imaš e-bančništvo. Velik plus predplačniške kartice je to, da sama kontroliraš koliko denarja imaš naloženega. Namreč še preveč dobro vemo kako je s tem - brskaš po eBayu in klikaš, klikaš, najdeš šminko, pulover, potem te vrže na podobne puloverje, podobne šminke (zelo dober sistem zapeljevanja potrošnikov, kot da bi šla v trgovino in vzela v roko šminko, nakar bi priletela prodajalka ter ti v roke potisnila še 20 podobnih), na koncu pa imaš v košarici že 100 izdelkov. Nimaš tistega pristnega občutka nakupovanja, držati gotovine v rokah in videti realno sliko. Torej če si šla na banko, naložila na kartico le 20 eur za produkt, ki ga imaš v mislih, te sigurno ne more nič zavesti k temu, da bi kupila še 5 drugih stvari, ker imaš na kartici le 20 eur. Štekaš. Čim manj imej na kartici. Tako ali tako nam hočejo z raznim breztičnim plačevanjem totalno onemogočiti gotovino in nam zablokirati občutek plačevanja, dejansko na koncu sploh ne bomo več poznali gotovine. Res, žalostno.


Kupovanje preko spleta je že tako ali tako rizično. Fotografije velikokrat ne odražajo realnega stanja produkta, sploh na raznih kitajskih straneh. Zato je kul plačevanje s PayPalom, ker je PayPal kot neka zaščita pred zlorabo kupca. Enostavno zahtevaš denar nazaj. Sicer se mi na eBayu to še ni pripetilo, sem pa doživela nekaj podobnega na Aliexpressu. Mislim, da sem naročila neko uro in na Aliju je postopek tak, da imaš določen rok, DO KDAJ moraš prejeti izdelek. Meni se je ta rok že iztekal in zaprosila sem še za dodaten mesec, ker nikoli ne veš kaj se lahko zaplete (pot iz Kitajske do Slovenije je dolga). Tudi v tem roku ure nisem prejela, zato sem prodajalca zaprosila za povrnitev denarja (minila sta že mislim da 2 meseca in pol, če ne več). Denar se prejela nazaj in čez pol leta je ura prišla. Ja, nevem kaj je počela moja ura NEKJE skoraj eno leto, o moj bog, ampak zavarovati se moraš. Ker lahko pa ne bi prišla! Kot kupec pa imaš vedno pravico, če v določenem roku ne dobiš izdelka, če je izdelek poškodovan, če je totalno drugačen kot je prikazan na sliki, da zaprosiš za svoj denar. Na Aliju niso nikoli komplicirali, sploh ob fotodokazih, da je res nekaj narobe.

Ta odlomek je namenjen rizičnim spletnim stranem kot so eBay, Ali in podobno. Preveri koliko naročil je že imel do sedaj (ta dotični jih ima torej 732, kar je okej), koliko zvezdic ima (to so pokazatelj, kako so ljudje z njim in njegovimi produkti zadovoljni) ter komentarje. V komentarjih spodaj veliko izveš o izdelkih. Naprimer tukaj je neka francozinja napisala da je izdelek prišel kar hitro, v šestih (tednih/dneh, nevem, neznam toliko francosko) ter da je številka majčke L, primerna z S. Torej veš kaj naročiti. Če so komentarji negativni se raje prodajalcu izogni. Pazi se tudi trikov ko je neka stvar pretirano poceni. Torej najdeš jakno, ki je pri vseh prodajalcih okrog 20$, en izmed njih pa jo ima za 3$. To je sigurno zelo zvijačno ravnanje in pripraviš se lahko da boš te 3$ izgubila. Ponavadi spletne trgovine že same zaznajo prevarantske prodajalce in ti že same od sebe vrnejo denar nazaj, včasih pa temu ni tako.


1. www.asos.com - za moje pojme malce dražja, vendar je kvaliteta oblačil odlična, brezplačna poštnina
2. www.boohoo.com - kar vredu kvaliteta, ob raznih akcijah lahko prideš do različnih modnih kosov, ki pridejo prav tudi malo manj obloženi denarnici
3. http://www.shein.com/ - včasih se zazdi, da bi identična oblačila našla na Aliexpressu, vendar vam garantiram da je za tistih par dolarjev več, tu kvaliteta veliko boljša in dejansko dobiš to kar je prikazano na fotografiji
4. eBay.com - tu najdeš vse, čisto vse kar hočeš, vendar je spet malce rizike kaj dejansko dobiš. Plus je, da lahko najdeš določene originale po nižjih cenah, že samo to ker se prodajajo v drugih državah (govorim tudi o kozmetiki)
5. Aliexpress - enako kot eBay, zelo raznolika ponudba, raznorazni dodatki za dom, vendar bom rekla tako ; toliko denarja, toliko muzike ;)
6. http://www.goodnightmacaroon.co/ malce dražja ampak prelepa ponudba z dobro kvaliteto

Toliko sem jih preverila jaz. Če imaš tudi ti kakšno kul spletno stran s katero si zadovoljna te vabim, da jo objaviš v komentar. Za kakršnakoli druga vprašanja prav tako. Navkljub tej objavi, pa vam vseeno polagam na srce, da je veliko bolje ter veliko bolj kvalitetno če kupuješ izdelke, ki so slovenskega proizvoda, za katere veš iz kje so prišli in da je nekdo res vložil veliko svojega truda ter lastne energije, da je sestavil nekaj skupaj.


Poljubčki,
Ninnieboo

Ni komentarjev