Zagotavlja Blogger.

Q&A: Kokosovo olje, barva las, nega obraza


Hej hej punce. Vsaki posebej, kateri ne odpišem takoj na zasebno sporočilo se moram najprej opravičiti. Tudi jaz sem samo dekle in nimam časa čisto cel dan viseti na Facebooku. Včasih se paše tudi malo odklopit in imeti čas samo zase. V zadnjem mesecu se je pojavilo miljardo vprašanj, na katera bom odgovorila kar tu, javno, da si lahko vse preberete.

1. Kako se uporablja kokosovo olje za lase?

Čisto enostavno, brez kompliciranja. Jaz ga vzamem ven iz embalaže s čajno žličko, ter ga razmažem med rokami, tako da spremeni agregatno stanje iz trdnega v tekoče. Nato ga nanesem skoraj po celotni dolžini las - od konic, pa nekje do 3/4 celotnih las. No, včasih ga nanesem tudi na lasišče. Lase nato zavijem v brisačo in grem spat, da ga imam na laseh res dolgo. Zjutraj ko se zbudim, ga sperem in, rezultati so izjemni!

2. Katero barvo za lase uporabljaš?

Ponavadi kupim barvo za lase od Subrine. In sicer odtenek 80/8 oz. čimbolj ledeno blond. Barvam samo narastek in velikokrat pride do tega, da barva pride ven belo/siva, kar je tudi moj namen. Da to še bolj poudarim takoj po barvanju nanesem Kevin. Murphy vijolični šampon ter balzam (preberi si več v objavi - klik).

3. Kakšna je tvoja nega obraza?

Kot prvo, pazim katera ličila uporabljam in vedno preverim sestavine. Koža v dvajsetih minutah po nanosu ČESARKOLI, to vpije vase. Sigurno si ne želimo da vpije tudi kakšne neprimerne sestavine. Vsak dan se minimalno 3x namažem s Plantersovo kremo Natural & Young (preberi si več v objavi tu: klik), ki zaradi vsebovanja aloe vere deluje resnično blažilno in hranilno za mojo kožo. Uporabljam jo tudi pred nanosom pudra oz. BB kreme. Za odstranjevanje make-upa imam ponavadi gel od Essence, ki ga uporabljam zaradi neagresivnosti in ker res dobro odstrani make-up. Ena izmed večjih napak je, če si ne odstranite make-upa pred spanjem. Ponoči, ko se koža najbolj obnavlja, mora biti čista in pripravljena na to. Ne ponavljajte te napake! Trenutno preizkušam tudi različne micelarne vodice, katere bom tudi objavila, samo da jih dokončno preizkusim.

Več, pa vam odgovorim naslednji vikend**

Poljubčki,
Ninnieboo 

4 komentarji

  1. Prvič slišim za kokosovo olje kot nega za lase...Samo se svetovno sliši :D In po naslednem bravanju bom preiskusila :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Kokosovo olje za nego las je super! Tudi jaz se na vsake toliko poslužujem tega. ker lasje so res fantastični. Baje da tudi hitreje rastejo - vendar pa nisem ziher da to čisto drži.... Še več takšnih objav Ninnieboo. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kokosovo olje je res top zadeva! Jaz ga uporabljam za lase, včasih namažem telo, majhno količino olja zmešam z rjavim cukrom in naredim piling ustnic, pa seveda tudi za kuhanje uporabljam :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  4. prosim če kaj več poveš o kokosovem olju :)

    OdgovoriIzbriši