Zagotavlja Blogger.

Essence x Catrice: Matt Lip Products Battle


Pozdravljene lepotičke! Zdi se mi, da se v zadnjem času v lepotnem svetu govori le še o matt produktih za ustnice - nekatere znamke to spretno izkoristijo za promocijo svojih izdelkov, nekateri pa se potrudijo in ustvarijo resnične matt sladkorčke. Tokrat sem vzela na test nekaj nizkocenovnih lepotnih izdelkov, znamke Essence & Catrice, pri katerih vedno najdemo tako pluse, kot tudi minuse. Pri nakupovanju mat šmink, moramo ločevati neke osnovne pojme kot so: matt liquid lipstick, matt lipgloss ter matt lip cream. Povečini z "matt liquid lipstick" ne boste zgrešile, ker so to izdelki, ki jih trenutno išče skoraj vsaka lepotna navdušenka, se trdno posušijo na ustnicah, kjer lahko ostanejo tudi do 10 ur. Matt lipgloss & matt lip cream pa ponavadi obljubljajo matt finish, ki pa ni nujno, da je obstojen oz. da sploh izpade matt - velikokrat so to običajne kremne šminke.



Po swatchih sodeč bi Catrice Velvet Matt šminke ocenili kot malce manj pigmentirane in Essence Matt Matt Matt kot veliko bolj pigmentirane, kar se je na koncu izkazalo, da sploh ni res in če bi v trgovini kupovala šminke glede na swatche na roki, bi se delno do pretežno zmotila in po vsej verjetnosti Catrice pustila  na stojalu (and thank god I didn't). Pri vseh pa lahko že od daleč vidimo, da ne pustijo nekega matt efekta.




Essence Matt Matt Matt LongLasting Lipgloss


"Kremno penasta tekstura novih glosov za ustnice nudi dolgo obstojno barvo z visokim prekrivanjem in žametnim mat zaključkom" - tako so zapisali na spletni strani kozmetike Essence. 
Odtenek na zgornji fotografiji 03 Girl of Today v embalaži izgleda zelo luštno in iskreno, sem imela kar velika pričakovanja. Bolj kot sem gledala fotografijo, bolj mi je bil sam odtenek tudi všeč - tudi tekstura je, kakor obljubljajo žametna, vendar na žalost matt finisha ni! Na notranji strani ustnic se znajo narediti grudice, kar je opazno tudi na fotografiji. S črtalom za ustnice bi verjetno vse skupaj izpadlo malce lepše, vendar še vedno stojim za tem, da morajo biti proizvodi za ustnice prijazni uporabnikom kot sem jaz, torej, da nanos šmink ni preveč zakompliciran ter da je nanos kolikor-toliko hiter.

01 La Vie Est Belle - s tem odtenkom resnično ne vem kaj so mislili, ampak jaz bi ga umaknila iz prodaje. Lahko rečem, da je to najslabše zapravljenih 2,49 eur, ki jih nikoli ne bom dobila nazaj. Popolnoma neenakomeren nanos, grudice, zelo slaba pigmentacija, ob večjem nanosu šminke nastane to, kar lahko vidite na fotografiji. Obstojnost obeh testiranih odtenkov je dokaj slaba, čeprav mislim, da se bom z 03 Girl of Today še kdaj "pomatrala".

Prijateljica je dala zelo dobro opazko za La Vie Est Belle: "Jersey Shore". Se še spominjate "Snooki" iz resničnostnega showa Jersey Shore? Ona je nosila tako svetle in popolnoma 'mimo' odtenke. Ob mojih blond laseh pa izgleda še veliko bolj katastrofalno, kot je izgledalo na Snooki!

Cena enega Matt Matt Matt Longlasting lipglossa je 2,49 eur in moje mnenje je, da je verjetno kakšen malce temnejši odtenek zagotovo vreden svojega denarja, kar lahko opazite že pri 03 Girl of Today. Vendar ob misli, da že za euro več lahko dosežete čisto zadovoljiv look jaz nakupa sigurno ne bi ponovila.





Catrice Velvet Matt Lip Cream

Tu bom svoje mnenje o obeh odtenkih združila kar v eno, ker sta mi všeč oba in si bom sigurno privoščila še druge. Tudi pri teh šminkah lahko iz imena črtamo "Matt", saj o matt finishu ni ne duha, ne sluha. Tekstura je žametno-krem in težko vam opišem kako z lahkoto se jih nosi!! 030 Hazel-Rose Royce sem kupila že nekaj časa nazaj in trenutno je en izmed mojih favoritov - tako v odtenku kot v samem nošenju na ustnicah. Ima zelo podobno barvo kakor moje ustnice, tako da jih minimalno poudari in ustvari popolnoma nude videz. 060 Redvolution me je presenetil, ker sem mislila da se bo na ustnicah pacal in bo barva neenakomerna, vendar temu ni tako. Sicer je potreben malce bolj precizen nanos kot pri Hazel-Rosu, vendar mi je rezultat všeč. Obstojnost je srednja, kar je tudi pričakovano. Torej, nista mat, sta pa odlična! Cena je 3,79 eur, kar se mi zdi ravno prav in verjetno je le še vprašanje časa, kdaj vam pokažem vse ostale odtenke! Zeloooo všečno!




Catrice Matt Lip Artist

O tem svinčniku sem brala že pri tujih blogerkah, ki povečini zatrjujejo da je izdelek matt. Na meni ne izpade matt, saj ima kar nekaj sijaja. Res je, da nanos ni kremnato-moker, vendar za moje pojme to še vedno ne pomeni, da je končni finish matt. Cena je približno 4,90 eur. Hja, kaj naj povem, že sama embalaža me nikakor ne privlači. Pigmentiranost je odlična, tudi nanos je zaradi svinčnika zelo olajšan in lahko res precizno naneseš produkt na ustnice. Obstojen naj bi bil 6 ur, kar pri meni ni držalo. Od drugih se sigurno razlikuje po lepem vonju, vendar nakupa ne bi ponovila - raje se vrnem h Catrice Matt Lip Cream-om :)

Poljubčki,
Ninnieboo

3 komentarji

  1. Jaz sem kupila Catrice Velvet Matt pa me ni tako zelo prepričala :/ xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V katerem odtenku? Uf, meni so pa tako prijetne da sem kar samostojno objavo hotela o njih napisat :D kaj te je najbolj zmotilo?

      Izbriši
  2. Kok ne maram ko napišejo matte in ni matte.

    Res me razjezi.

    Sam odtenki so pa nori <3

    OdgovoriIzbriši