Zagotavlja Blogger.

How to improve your Instagram


Pozdravljene lepotičke! Instagram je vedno bolj priljubljeno socialno omrežje, ki ima za moje pojme res veliko plusov. S svojimi sledilci se lahko veliko bolje povežeš, gledaš stvari ki te zanimajo, med drugim najdeš tudi podjetja in ustvarjalce, ki so ti všeč, predstaviš svoje delo ali pa se samo sliniš nad lepimi fotografijami. Danes sem ti pripravila nekaj predlogov, kako lahko izboljšaš svoj Instagram profil.


1. Postani Instagram Influencer/Razširi svoje ustvarjanje tudi v tujino

Najbrž vse sledimo kakšno dekle ali fanta, ki ima več kot 100.000 sledilcev. Kako ji/mu (v nadaljevanju ji) je to uspelo? Stvar ni čisto preprosta. Na Instagramu je gora profilov s podobno tematiko, vendar le nekaterim uspe. Ljudje obožujejo čiste in svetle, minimalistične fotografije, flat lay-e, fotografije lepih outfitov. 

Če poskrbiš, da bo tvoj feed na Instagramu tematsko urejen, boš hitreje prišla do sledilcev. Torej, če pečeš tortice - poskusi jih fotografirati na podobni podlagi, tako, da bodo res paša za oči ter uporabi različne filtre, da bodo barve še bolj prišle do izraza. Fotografije naj bodo čiste, v komentar pripiši iz česa je tortica narejena in uporabi hashtage kot so #cakestagram #cake in podobno, da te bodo našli ljudje, ki imajo podobne interese kot ti. Hashtag je na Instagramu zelo uporabna stvar. Bolj jih uporabljaš, več možnosti imaš, da te ljudje najdejo. Če jih ne uporabljaš, je to podobno kot bi dala oglas na Bolho in ga ne umestila med katagorije. Kako bo nekdo našel izdelek če ne uporabiš podrobnih oznak in hashtagov? Ne bo ga!

Izdeluješ nakit, pa ne veš kako bi prišla do še več sledilcev in hočeš, da bi te prepoznali tudi v tujini? Ljudje smo povečini vizualni tip človeka. Slika večinoma vedno proda produkt. Namesto, da svoje ogrlice slikaš na domači preprogi ali jedilni mizi, jim poskusi dati tisto piko na i. Obleci se v belo ali črno majico ter vse ogrlice posnemi na podoben način. Namaži se z živo roza šminko, ki naj bo tvoj zaščitni znak. Tako, da bo tvoj feed izražal zgodbo, da bo človeka, ki bo ponesreči pristal na tvojem profilu začelo zanimati tvoje delo. Igraj se s fotografijami, dodaj del sebe v njih in ustvari zanimiv feed. Kmalu, bo Instagram presodil, katerim profilom je podoben tvoj profil in te predlagal za sledenje. Tako, boš kmalu na pravi poti. Uporabljaj domišlijo, bodi drugačna od drugih! Nič ni narobe s tem, je zelo zaželjeno!

Če si blogerka oz. nameravaš postati blogerka - Instagram je super orodje za pridobivanje sodelovanj s podjetji. Več sledilcev imaš, bolj opazna si, hitreje te bodo opazila tudi podjetja. Na tak način, lahko spleteš super vezi, prijateljstva, sodelovanja ter posladkaš svoje sledilke s kakšno nagradno igro, odkriješ nova obzorja kozmetike oz. nove blagovne znamke, ki bi mogoče zanimali tudi širšo publiko. Pa tudi kakšna podjetniška ideja lahko privre na plano, nikoli ne veš?


2. Druge aplikacije za urejanje fotografij

Instagram ima za običajnega uporabnika popolnoma zadovoljive funkcije za urejanje fotografij. Če želiš še kaj drugega pa ti priporočam aplikacijo VSCO. Jaz, ponavadi uporabim filter HB1 ali HB2, ki je odličen za fotografije, ki so preveč rumenkaste. Nato grem v ostale nastavitve in nastavim:
- Exposure: +1 ali +2
- Saturation: +1
- Temperature: - 1
Na koncu na Instagramu izberem še opcijo Sharpen, da mi popolnoma izostri fotografijo. Ponavadi jo izostrim za vsaj 50%, ker mi moj telefon, s sprednjo kamero malce zamegli fotografije.



Ker pa ne morem iz svoje kože, naj ti pokažem še dva izdelka, brez katerih trenutno ne gre. Rose Gold sončna očala so že skoraj celo leto ena izmed najbolj iskanih modnih dodatkov. Jaz, sem svoje kupila v trgovinici Zaful, preveri za kakšno smešno ceno: http://bit.ly/2bJjZ4P. Drugi izdelek pa je sigurno V Neck puloverček. Komaj čakam, da se še malo bolj ohladi in da vam pokažem še kakšnega v daljši različici. Za te prehodne dni pa je popolnoma primeren ta, s kratkimi rokavi, ki je trenutno znižaaaaan - hitro zagrabi svojega: http://goo.gl/N2BQ9V.


Vabim te, da slediš tudi meni na: instagram.com/ninnieboo

Poljubčki,
Ninnieboo

1 komentar

  1. Super objava in prepričana sem, da bo marsikomu pomagala :) Pot do velikega števila sledilcev je resda lahko dolga in težka, vendar je zanimivo objavljati slike tudi za lasten okus in spremljati pot do lepšega in kvalitetnejšega feed-a :) xx Maja

    OdgovoriIzbriši