Zagotavlja Blogger.

Okusi Bleda x Bell HypoAllegenic Highlighter x Lily Lolo Lipstick


Pozdravljene lepotičke! Obožujem spontane odločitve, kot so: "Pej'mo na Bled" in na koncu koncev tudi spontane objave in misli, ki jih lahko zapišem. V osnovi sem mislila napisati objavo o mojem trenutno fave puloverju, Bell Highlighterju ter Lily Lolo šminki, vendar se je očitno razvila v malce daljšo objavo, z malce nerganja, ki se mi zdi popolnoma na mestu, čeprav poskušam gledati skozi oči, da je vse lepo in prav, vendar mi vse skupaj deluje zlagano.


Bell HypoAllergenic me je že nekaj časa nazaj prepričal z dostopnimi cenami in pa s tem, da so v celoti ustvarjeni brez dišav ter aditivov, ki bi iritirale našo kožo oz. povzročale alergije. Ponavadi so taki izdelki veliko dražji, kar jim štejem v res velik plus! Danes vam predstavljam njihov osvetljevalec. Bell HypoAllergenic Face & Body Illuminating Powder najdete v klasični embalaži za osvetljevalce, ki se dobro zapira, tako da ga z lahkoto nosiš v torbici. Po celotnem osvetljevalcu je natisnjen njihov logotip. Sam finish je satenasto-perlast in je primeren tako za dnevni, kot za večerni videz, saj sijaj lahko nadgrajuješ! Skratka, lička se nežno in čudovito svetijo in to je eden izmed mojih top 3 osvetljevalcev. Za slabih 6,00 eur ga lahko kupiš tukaj (klik), oz. ga greš preizkusit v Tuš drogerijo ali v Maxi. Mene je nad Bell HypoAllergenic kozmetiko popolnoma navdušila blogerska kolegica Katja iz bloga Viva la Vida in vabim te, da si pogledaš njeno objavo o njenih najljubših Bellovih izdelkih, kjer se skriva tudi osvetljevalec - klik. V kratkem, bom spisala objavo tudi o CC kremici, ki je nekaj najbolj lahkotnega kar premore naš kozmetični svet in imaš občutek, kot da na obrazu ne nosiš NIČ in pa o njihovi intenzivno rdeči šminki.


Z Lily Lolo kozmetiko, sem se srečala šele nedolgo nazaj, kljub nenehnem opazovanju izdelkov, ter branju review-jev ter ocen ostalih lepotnih blogerk. K nakupu me je vleklo vse, vendar me je vseeno vedno ustavila cena. Lily Lolo v sam vrh naravne kozmetike, uvrščajo tudi mnoge nagrade in pa embalaža? Ubija. Meni je svetovna. Kupila sem si šminko v odtenku Nude Allure ter osvetljevalec, ki vam ga pokažem prihodnjič. Šminka stane točno 12,49 eur in na ustnicah pusti bleščeč sijaj. Neke hude prekrivnosti in pigmentiranosti sicer ni zaznati, kar med drugim sploh ni njen namen. Vsebuje vitamin E ter ekstrakt rožmarina, ki negujeta tvoje ustnice, kar lahko z lahkoto opaziš v ekstremno kremnati teksturi. Ta kozmetika se ti takoj usede v srce in noče stran! Ima tako lepo, naravno energijo, da si želiš preizkusiti tudi ostale izdelke. Na moji wish listi je med prvimi sigurno tudi mineralni puder v prahu, o katerem sem slišala že 101 pohvalo. Vse izdelke si lahko ogledaš tukaj: http://www.lilylolo.si/.


Drugi del mojega Romwe nakupa pa je ta čuuuuudovit rumen pulover. Prvi del si lahko ogledaš tu (klik). Oversized rokava, nora jesenska barva ter tisto najbolj pomembno - v njem se počutiš vrhunsko! Ker je mehek, topel in drugačen. Minus je, da ga lahko kupiš le v številki one-size, kar za moje pridobljene kilograme ni ni nič kaj ugodno. Ceno upraviči njegova uporabnost, ker ga lahko nosiš kakor crop top ali pa kot normalen pulover - kombiniraš ga lahko na hlače ali pa na kakšna luštna jesenska krila.

 Povezava do puloverja: https://goo.gl/cgstnI





Okej, da nadaljujem. Na Bledu, se je včeraj, 25. septembra, odvijal zaključek sezone poletnih prireditev z okusi Bleda. Predstavila se je tako domača, kot tuja kulinarika. Meni je seveda takoj padla v oči "Česnova posmodulja", ki velja za tipično gorenjsko jed, za katero sem (shame on me) sicer slišala prvič. Narejena je čisto enostavno - iz testa, sira in česna. Bolano dobra. Verjetno bi lahko pojedla tam nekje 3 kose! Ampak sem ostala pri enem ;)  Cena je bila normalna, 3,00 eure za dokaj velik kos posmodulje, s katero se normalno nasitiš in odstraniš lakoto. Glede na dogodke, ki so se odvijali naprej, bi pričakovala večjo ceno.


Italijanska kulinarika, z njihovimi siri, ki so dišali skozi celotno promenado, olivami, pršutom, skratka - s samimi dobrotami, te je sigurno kar vabila k pokušanju. Predstavile so se različne regije - Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio. Poleg omamnih dišav ter neskočno dobre hrane pa me je presenetila tudi toplina kuharjev ter prodajalcev. "Come giiiiiiiiirl, try it, try it", si lahko slišal na vsakem koraku. Z njihovo govorico se vedno spomnim na Rossija :D I LOVE ITALIA.



Na koncu nedeljskega izleta si zagotovo zaslužiš dobro kavo in če si ravno na Bledu - tudi lep razgled na jezero. Ni dvoma, da Prešernova Vila stoji na eni izmed najboljših lokacij ob jezeru, kar pa za moje pojme ne opravičuje njihovih cen. Podaljšana kava - 2,50 eur, kava z mlekom - 3,40 eur, burger s krompirčkom mislim da okrog 16-19,00 eur? Halo? Se že vnaprej opravičujem za vse, ki radi obiskujete Prešernovo Vilo, vendar meni osebno je to eno samo preseravanje s povprečno kavo in na žalost tudi s povprečnimi sladicami. Ostale hrane nisem preizkušala, je tudi ne nameravam, s sladico pa sem bila dokaj nezadovoljna. Prešernova torta z orehi ter figami se sliši božansko, tudi okus ni slab, vendar .. meni ni bila THE ONE. Tudi huda čokoladna od kolegice se še kako lahko kosa s čokoladno torto iz Brionov (Kranj). Razumem, da je bila nedelja, da je bila terasa zasičena s turisti, vendar se tudi čaka minimalno 15-20 minut na kavo. Zavedam se tudi tega, da sem šla že cca. 5x tja na kavo, vsakič bila razočarana nad ponudbo, pa me očitno še vedno ni ustavilo? Seveda ne morem čez dejstvo, da sem dala 3,40 eur za kavo, ki je bila tako povprečna, da se skoraj zjokaš, ne morem čez dejstvo, da se to dejansko dogaja in da ljudje to plačujemo. Mogoče potrebujemo občutek, da smo nekaj več če pijemo kavo za 3,40 eur? Gremo hitro fotkat torte za Instagram? Zlagano. Ali pa pač samo ne sodiš na določene kraje? Jaz se sigurno ne počutim dobro v takih zlaganih kafičih, veliko raje se zapletem v debate z lokalnimi pijančkii v vaškem kafiču - what does this make me? In ne verjamem nikomur, ki pravi, da pije dobro kavo v Vili Prešeren. Pika. Mislim, da je bil to moj zadnji obisk.


Poljubčki,
Nina

1 komentar