Zagotavlja Blogger.

HERBIO: Medena maska


S Herbio kozmetiko sem se srečala prvič, za testiranje pa sem se odločila, ker naj bi bila kozmetika naravna, na osnovi zelišč, z dolgoročnimi učinki. Od medene maske sem pričakovala negovalno, dišečo in kakovostno masko, ki bo pomirila mojo kožo ter jo dodatno navlažila. Zgodba je bila sicer ravno obratna, kakor sem pričakovala.


Medena maska vsebuje sicer kar nekaj odličnih sestavin, kot so olje pšeničnih kalčkov, sojin lecitin in vitamin E. Že takoj, sem se malce spotaknila nad stearinsko kislino, ki se sicer v kozmetiki načeloma uporablja kot sredstvo za zgoščevanje produktov, vendar tistim z malce bolj občutljivo kožo, LAHKO ne ustreza. Je komedogena, kar pomeni, da lahko povzroča mozolje in akne in točno to se je zgodilo meni.

Ima pretežno umeten vonj in je rumenkaste barve, pod nobenim pogojem pa ne spominja na med. Učinek na koži je sicer zelo lep, koža je gladka in mehka kot dojenčkova ritka. Ko spereš masko iz obraza ostane na koži nekakšen prijetno masten sloj, za katerega imaš občutek, kot da si se res namazala z neko zelo negovalno kremo, ki se potem počasi vpije v kožo.

Z uporabljanjem sem pričela v mesecu septembru in na moji koži se je pojavil velikanski izbruh mozoljev. Sama pri sebi sem rekla, da mogoče se moja koža na tak način le čisti, zato sem z uporabo nadaljevala. Ob vsaki uporabi so se mi naslednji dan naredili ogromni podkožni in predvsem boleči mozolji in potrebovala sem kar nekaj časa, da sem svojo kožo postavila v stanje, pred uporabo maske. Da ne bi prehitro obsojala, sem masko še enkrat preizkusila v začetku meseca novembra in zgodba se je le še ponovila, tako da, sama dajem roke stran od te maske.


Malce sem pobrskala po Googlu in odkrila sem še dve pozitivni recenzije o tej maski, kar je velik dokaz, da določen kozmetični produkt, lahko na koži posameznic reagira popolnoma drugače. 

O medeni maski je pisala Monika iz bloga Sugarlove (klik) ter Katja iz bloga Viva La Vida (klik).


Poljubčki,
Nina

1 komentar

  1. O, grozno! :O

    Tole je pa čisto čudo!

    Meni je bila maska ful fajna, kot si napisala koža je tako mehka <3

    Samo vonj me je zmotil :(

    OdgovoriIzbriši