Zagotavlja Blogger.

ADRIA SPA: Anticelulitno olje za masažo x Moja resnica o celulitu


Najprej bi rada sploh razjasnila moje mnenje o celulitu in podobnih stvareh, preden sploh načnem review o anticelulitnem olju. Mene osebno celulit ne moti, nikoli tudi nisem imela nekih večjih težav z njim. V zadnjem letu se mi je sicer pojavil na obeh straneh trebuščka, mogoče je to edino mesto, kjer me je resnično zmotil, vendar mi je res vseeno zanj, ker počasi izginja. O tem olju ne bom pisala nekih hvalospelov, ker ga niti nisem kupila zaradi napisa "anticelulit", ampak sem ga kupila izključno zaradi vonja sivke in ker obožujem masažna olja.

Celulit lahko nastane res zaradi 101 vzroka - nepravilna prehrana, pomanjkanje gibanja, lahko je deden, itd.. Če imaš celulit, ne pomeni da si debela. Tudi ekstra suha dekleta ga lahko imajo, zato vam res hočem dopovedati, da je to ena taka stvar, za katero se nihče ne bi smel obremenjevati. Ravno 10 min nazaj je neka fitnes trenerka postala fotografijo na Instagramu in pokazala svoj celulit na zgornjem delu stegen, pa se giba vsak dan in se prehranjuje zdravo. Seveda ga lahko s pravilno prehrano, gibanjem ter z zadostno količino popite vode drastično zmanjšaš. Učinkovite so tudi masaže in spomnim se, ko mi je nekaj let nazaj neki maser povedal, da je celulit "skupaj nakopičena maščoba", ki se skriva pod kožo in jo lahko s krožnimi gibi zrahljaš in "razpotegneš" - zato anticelulitne masaže dejansko delujejo. Na tebi je potem le, koliko časa boš takšno stanje vzdrževala in kako zdravo boš živela, ker lahko kaj hitro pride nazaj. Če boš anticelulitno masažo izvajala sama ti lahko povem kako približno jo izvajaj ; primer na zgornjem zadnjem delu stegen: z močnimi pritiski masiraj s krožnimi gibi ali pa masiraj s spodnjim delom dlani od zgoraj navzdol. Poskrbi, da boš res malce bolj močno pritisnila, božanje ne pride ravno v poštev. Obstajajo tudi krtačke s katerimi kožo krtačiš brez uporabe olja/vode ali kreme. Krtačenje spodbuja krvni obtok in limfni sistem, celulit pa lahko nastane tudi zaradi zastajanja limfne tekočine. Ta postopek ponavljaj kakšen mesec, dva, tri - dokler ne boš videla rezultatov, ki seveda ne bodo nastali kar čez noč (ampak spet seveda z roko v roki z gibanjem ter zdravo prehrano). Kakorkoli, NE SEKIRAJ SE če ga imaš. Na tebi je le to, ali je zate moteč - če je moteč za nekoga drugega je vseeno.


Da se vrnem nazaj k oceni olja, me hitro zanese pri "pametovanju" ;) . Kot sem omenila že na začetku, sem ga kupila zaradi vonja sivke - sem res velika ljubiteljica sivke in če si tudi ti, garantiram da ti bo všeč. Količina olja je 150 ml, kar je več kot dovolj. Cena je 9,90 eur, trenutno pa je celo znižan na 5,94 eur (klik). Največkrat ga uporabljam pred spanjem za masažo nog, trebuščka ali hrbta in seveda mojega dragega. Tam nekje po 15-ih minutah se med drugim tudi vpije v kožo in glede na to, da je njegova sestava skoraj 90% le iz olj je to super tudi za tvojo kožo. Meni ni povzročal nobenih mozoljčkov po hrbtu, kar mislim, da je tudi vredno omembe. O olju res ne morem napisati kaj več, ker je to vse kar potrebuješ vedeti. Je odlično, eno izmed boljših kar sem jih kdaj imela, zato sem sploh napisala objavo, ker ponavadi tisti, ki niso vredni omembe ne pridejo na vrsto. Sporoči mi, če ga boš naročila, ker me res res res zanima tudi tvoje mnenje!




Poljubčki in pozdravčki,
Nina

Ni komentarjev