Zagotavlja Blogger.

6. Festival čokolade | Radol'ca - Pristno SladkaVčeraj sva se z dragim prav res na hitro odločila, da skočiva do Radovljice, kjer je potekal 6. festival čokolade, hitro sem zagrabila fotoaparat, nanesla malo pudra in tekla v avto. Itak sem v laptopu pozabila SD kartico in tako sva že po dveh minutah obračala, ampak kaj hočeš .. ženska. No, potem sva se zares odpeljala proti Radovljici - meni je bilo nebo sicer rahlo sumljivo, kot da bi se pripravljajo na eno veliko nevihto, ampak to naju ni ustavilo. 


Na njihovi spletni strani piše, da je na festivalu več kot 150 različnih degustacijskih izdelkov, no to, to me je res potegnilo. Ker res sovražim razna oglaševanja o velikosti raznih dogodkih, ko pa prideš na sam dogodek pa je ena velika žalost. Festival se je odvijal po celotnem mestnem jedru Radovljice, tako da si si obenem lahko še ogledal to luštno mestece. Na začetku ali pa vmes, si lahko kupil degustacijske kupone (mislim, da so bili štirje kuponi 2,00 eur, midva sva jih vzela 12), s katerimi si potem plačeval degustacije. V veliki večini je bila ena čokoladica en kupon, za druge pa si moral odkartat malo več, ampak .. si lahko plačal tudi z gotovino, zaradi česar sem jaz takoj rekla: "Okej, zakaj potem kuponi?". Ja, je res, za ponudnike je bilo veliko lažje, ker ni bilo potrebno preštevati in vračati gotovine, ampak še vseeno. Vseeno so jo morali preštevati, če si se odločil za nakup izdelka? No, saj nima veze. Sem se že zapletla v pametovanje o organizaciji, lol.

Definitivno so najbolj izstopali Mojačokolada.si, Rustika, ter pa Cavalier čokolada - ostalih se iz glave res ne spomnim (če želiš videti vse razstavljalce klikni tukaj). Uh, točno, največja vrsta je bila seveda pri sladoledu - veš tistem, Ice Cream Rolls, kjer ti ga "nasecka" s poljubno čokolado ali sadežem, ki se strdi na zaledeneli plošči. Zadnjič, ko sem to preizkušala v Ljubljani sem čakala 40 minut zaradi ogromne količine ljudi, zato sem ga tukaj raje preskočila.

Kupone sva porabila za: banano oblito z res božansko čokolado (Mojačokolada.si), itak za mojo roza kavico, razne pralinejčke (se ne spomnim razstavljalcev, opa) z vanilijo, pistacijo, tartufi, kavo. Čisto na koncu sem hotela za mojo mamico kupiti eno veliko tablico čokolade z napisom v smislu "Rada te imam, mami", pa so bile vse razprodane. Da ne omenjam, da je bil kupček z "atiji" še čisto poln :D it makes you think.

To je od mene vse, o samem programu (tudi za otroke), si lahko preberete na spletni strani, ker sem se odločila, da bom z vami delila le mojo izkušnjo. Kaj naj rečem za zaključek? Nevem, pač, fino je bilo. Če si čokoholik ti bo sigurno všeč, samo jaz sem bolj za kavo. Kje je kakšen festival kave? Bi šla raje tja ;) Ali pa pica festival .. to so moja področja :D No, zdaj si pa hitro oglejte fotke, ker itak povejo več kot jaz!


Poljubčki,
Nina
1 komentar

  1. Tudi mi smo se na hitro odločili in tekli, pa mi ni bilo žal, čeprav smo nazaj do avta tacali po nevihti.
    Všeč mi je ta koncept na kupone, saj bistveno zmanjša vrste pri stojnicah.
    Mene je najbolj očarala amareto pena s hruško (imaš na fotki), moj je bil navdušen nad šmornom, tamali pa nad keksom, ki sem ga dobila ob Skodelici kave.

    Kupček čokolad za atije pa je bil še cel, ker ni bil festival piva ;)

    OdgovoriIzbriši