KAKO POLETI OBDRŽATI LIČILA NA SVOJEM MESTU?


Triki, ki ti bodo omogočili, da se tvoj puder ne bo dobesedno razlil po obrazu in se obdržal tudi pri temperaturah nad 30°C. Preverjeno držijo, testirala pa sem jih cel teden v enakem zaporedju in lahko trdim, da pri meni delujejo. Vsak dan sem opravila enak ritual, namazala sem se okrog enajste ure dopoldan, ličila pa so mi zdržala do večera, brez cakey videza, brez razlitja, tudi prekrivnost se ni zmanjšala. Naj dodam še to, da nisem sedela v pisarni pod klimo (oh, I wish), ampak sem se na žalost vsak dan vozila na relaciji Kranj-Ljubljana, v najhujši vročini, od druge do četrte ure popoldan pohajkovala po opravkih, od četrte do pete ure preživela v zaprtih prostorih in nato od pete do sedme ure zopet preživela zunaj. Šla čez sam pekel vročine in glede na to, da je moj makeup zdržal, mislim da si zasluži svoje objave. Vsi opisani izdelki so nizkega cenovnega ranga, kvalitetni in dosegljivi vsem.


1. Pripravi kožo na ličenje
V vročih dneh se izogibam težkih in mastnih krem (to naredim zvečer), našla pa sem popoln izdelek za pripravo kože. Kremo za obraz SPF 50 Eco Earth Cream, znamke SAEM (korejska znamka). Kremo lahko kupiš na eBayu, cena je bila okrog 9,00 eur. Le pazi, da kupuješ od korejskega prodajalca in da bo krema res prišla iz Koreje. Je lahka, hitro se vpije, ne pušča mastnega filtra kot ostale kreme za zaščito proti soncu - skratka, obnaša se kot običajna krema za obraz, le da ima visoko zaščito, lepo diši in ne povzroča nepravilnosti na koži. 

2. Tanek sloj tekoče podlage
Poskusi uporabiti čim manj tekoče podlage. Za prekrivanje nepravilnosti po nanosu raje uporabi korektor (jaz uporabljam tekoči korektor znamke Essence in je BOMBA). Če si navajena na večplasten nanos pudra poskrbi, da bodo te plasti tanjše kot ponavadi. Bolj na debelo kot boš namazala puder, večja verjetnost je, da se ti bo čez dan "skejkal", sploh, če ga ne boš dobro fiksirala.

3. Puder v kamnu
Zelo pomemben trik, ki ti bo verjetno rešil celoten makeup. Po zadovoljivem nanosu tekoče podlage in korektorja pride prvo fiksiranje in sicer s pudrom v kamnu ali prahu. Trik je v tem, da ga nanašaš z mokro gobico. S čimbolj mokro gobico. Učinek bo veliko boljši, kot če bi ga nanašala s suhim čopičem. Gobico dobro navlažiš, parkrat iztisneš, potegneš po pudru v kamnu in s tapkajočimi gibi naneseš po predelih, ki ti najhitreje začnejo delati težave - predel pod očmi, lička, nos, čelo, pod nosom in brada. Sama trenutno uporabljam Rimmelovega Stay Matte, ki je 1A med pudri v kamnu in pa Avonovega iz kolekcije Mark, ki prav tako ustvari čudovit mat efekt na koži.

4. Odličen fiksator v spreju
Res res res ti priporočam Avonovega. Ko imaš na obrazu tako veliko ličil (tekoča podlaga, puder v kamnu, bronzer, highlighter in še in še), predvsem pa ličil, ki so suha, nujno potrebuješ fiksator, da malce razbremeni to suhost in ličila dobesedno zabetonira. Prvi Avonovem Mark fiksatorju ti garantiram, da bo vse ostalo na svojem mestu (kar med drugim tudi začutiš, ker te po uporabi malce zategne). Na ta način boš izgledala veliko bolj naravno, kljub temu, da bodo ličila popolna in možnosti, da se ti bo tekoča podlaga "skejkala", skoraj ne bo.
Poljubčki,
Nina

2 komentarja

  1. Odlična objava! Tudi sama moram iz zaloge na plan potegniti kremo z zaščitnim faktorjem, kar je v poletju še kako zelo pomembno. Matirni puder in fiksator pa sta v poletju vedno moja najboljša prijatelja.

    xx

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ne govori ...

    Tale Mark in stay matte fiksirja sta super <333

    OdgovoriIzbriši