Zagotavlja Blogger.

GRAY GONE WRONGNo, ta fotografija je bila posneta nekaj dni nazaj, ko sem se sveže pobarvala na blond in na svojih laseh za cca. pol ure pustila KEVIN.MURPHY BLONDE.ANGEL šampon in balzam. Šampon in balzam sta namenjena zbijanju rumenega pigmenta ter ohranjanju lepe blond barve. Seveda do sivkaste prideš le na način, da šampon in balzam pustiš na laseh več časa, kot je napisano v navodilih. Preden pričneš z branjem objave pa bi ti rada povedala še nekaj - nisem frizerka, o laseh vem zelo malo (poznam le svoje), tako da so določene trditve v nadaljevanju lahko popolnoma zgrešene, mogoče ti bo le pomagalo, da ne ponoviš moje napake in privarčuješ kakšen euro ali ga raje daš izkušeni frizerki, da ne boš hodila po svetu kot strašilo. Sicer biti strašilo včasih niti ni tako slabo, ampak .. kakor veš.
To ni barva, ampak pol-obstojna barva oziroma preliv!

To je prva stvar, ki jo moraš vedeti. Vem, da se v drogerijah prodaja še ena druga barva, ki je prav zaresna siva barva in ko jo sprobam, definitivno napišem objavo. Jaz sem se zavedala, da je obstaja le 50% možnosti, da bo ta iz fotografije prijela tako kot se zagre. Zakaj? Ker imam ogromno rdečega pigmenta v laseh in ker sem imela polovico las skoraj belih, polovico pa rumenkastih. Tam, kjer so bili res dobro beli in kjer mi je po letih barvanja na blond že uspelo izničiti rdeč pigment, se je sivkasta lepo prijela. Na rumenih predelih pa se kot pričakovano ni mogla prijet. Nemogoče. Zato tudi ne krivim barve, oz. nimam mnenja, da je izdelek slab. Edina možnost, da se ti bo prijela je ta, da imaš belo-blond lase.

Zanimivo mi je to, kako sem lahko tako lep rezultat, narejen izključno s šamponom in balzamom, dobesedno uničila z barvo. Teoretično nisem sploh sigurna, če je to mogoče, praktično pa rezultat govori svoje. Tudi lasje, se po samem barvanju obnašajo čisto drugače, kot so se obnašali prej, po barvanju na blond. Sama res lahko dam roko v ogenj za Subrinine blond barve, po mojem mnenju so ene izmed boljših in res ne uničujejo las, Schwarzkopfu pa se že nekaj časa izogibam. Spet lahko pogledate prvo fotografijo (Subrina in Kevin.Murphy) ter ostale (Schwarzkopf) - mislim, da je razlika res noro očitna. Po barvanju so lasje na videz prav razcefrani, medtem ko so bili po šamponiranju s Kevin.Murphy svilnato mehki.

Pejt' do frizerke/frizerja!

Takšni avanturistični podvigi, barvanja na bilokatero barvo so vedno dvomljivi, včasih celo nevarni. Kot sem omenila prej, jaz svoje lase poznam. Z njimi sem včasih delala zelo grdo, še zdaj jim ne namenim toliko nege, kot bi jo potrebovali, ampak se v redu držijo. Niso zahtevni in takšne spremembe jih ne uničujejo - pa preden mi katera reče kako to vem? Vem, ker preden sem se v prejšnjem mesecu postrigla, nisem bila pri frizerju cca. 4 leta. Niti si nisem strigla konic, nič od nič. In ko sem prišla do frizerke, po štirih letih, nisem imela niti razcepljenih konic, niti kakšnih drugih lasnih problemov. Kako bo to na lase vplivalo na dolgi rok sicer ne vem, ampak vam vseeno priporočam, da jih prepustite profesionalcem, da se redno strižete, ter da se barvate pri frizerjih (če se že jaz ne). Tistih par eurov, ki jih privarčujete zaradi poskusov barvanja doma, boste še kako kmalu lahko odnesli k frizerju, ko vas bo reševal ven iz "epic failov", ki se lahko dogodijo.

Keratinska nega las

Odkar sem spoznala Vanesso, iz frizerskega studia Fabiani, sem striktno odločena da grem k njej na keratinsko nego. Držala naj bi minimalno 4 mesece in po dolgem pogovoru sva prišli do zaključka, da bi si s tem naredila veliko uslugo. Zdaj pa me zanima - je katera izmed vas že šla na keratinsko nego las? Jaz bom šla verjetno v mesecu septembru in tudi vse dokumentirala, tako da, pričakujte objavo. Se že noro veselim!

Zdaj, pa vas vabim k ogledu mojih pol blond in pol modrikasto/sivih las, če ne drugega, upam, da vas vsaj nasmejejo!

Aja, oblekica je iz spletne trgovinice Romwe (klik), šminka iz Dragocene (bolano obstojna, kljub temu da je kremna - klik).

Poljubčki,
Nina

2 komentarja

  1. Pa meni dejansko, for real, ne zgleda tak zelo slabo. :D
    Mogoče se v živo slabše vidi, ampak na slikah je pa fajn!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanima me malo več o keratinski negi, kakšen naj bi bil učinek?
    Sicer pa super objava.

    OdgovoriIzbriši