Zagotavlja Blogger.

NA TESTU: Mini John Cooper Works


Maja sem se cel teden družila s tem lepotcem. Lahko rečem, da je bila kar ogromna razlika pustiti mojega Peugeota 107 v garaži in ga zamenjati z Minijem. O vseh tehničnih podatkih ne bom pisala, ker si jih lahko preverite tukaj. Res je, da je od mojega testa minilo že več kot štiri mesece, vendar je bila izkušnja nepozabna.

Vrtiljak

Veliko kritik je bilo napisanih glede osrednjega zaslona, ki spreminja barve. Meni, kot ženski, je bilo to ekstra všeč. Ob pospeških, začnejo okrog osrednjega zaslona plesati barve, ki se prav tako menjajo ob preklopu iz varčne, na športno vožnjo. Prava mala igračka. Prav tako lahko spreminjaš barvo ambienta - čisto po tvojih željah, lahko tudi na vijolično.

231 KM

Po domače, 231 "konjev". No, to! Pri taki moči se moraš kar malce brzdati, da ne voziš kot nek prepotentnež in da ga ne "nažigaš" do plafona. Sama sem prvič vozila tako zmogljiv avto in če vam povem iskreno, mi je srce začelo močneje biti čisto vsakič, ko sem pospešila do 100 km/h. Do 100 km/h prideš v kratkih šestih sekundah in pol. Voziš ga lahko v treh različnih programih: Green, Mid in Sport. Najbrž ne potrebujete trikrat ugibati v katerem programu je pri meni preživel večino časa. Vožnja v programu Green je lahkotna, poraba je res veliko manjša, ampak, v programu Sport .. se prične tisto pravo doživetje. Pokanje iz izpušne cevi in noro dober zvok. Avtomatski menjalnik je definitivno "must". V nekaj dneh sem naredila 600 km in glede porabe me je skoraj kap. V športnem programu ne prideš pod 10 litrov/100km in to predstavlja kar velik zalogaj za tvojo denarnico.

Detajli

Prva stvar, ki mi je padla v oči so bili detajli. Rdeči šivi na menjalniku, na volanu, sedežih. Notranjost je v celoti izpopolnjena, vsak detajl skrbno premišljen. 

Cena

Za točno takšnega, boš moral/a odšteti minimalno 32.750 €. Ali je to veliko ali ne - odvisno od tvojih prioritet in finančnega stanja. Kdaj bi ga kupila jaz? Takrat, ko bi imela en avto za mestno vožnjo in vsakdanje obveznosti in drugega (torej tega) za igro. Za vikend oddihe in za dušo.








Če boš imel/a možnost, ti toplo priporočam, da se odločiš za testno vožnjo. Malo za dušo in za zabavo, meni je bilo v veselje.

Poljubčki,
Nina

Ni komentarjev