Zagotavlja Blogger.

MSM - mineral lepote (DIY parfum za lase & krema za obraz)


Hej lepotičke! MSM (Methylsulfonylmethane) oziroma mineral lepote je res vsestranska zadeva. Na kaj vpliva, ter vse suhoparne podatke lahko dobite tukaj - klik, jaz vam bom le na kratko opisala za kaj vse je koristen. Pomaga k lepši, mehkejši koži, gostim lasem in tršim nohtom, alergijah na cvetni prah, glavobolu, zobobolu, astmi, bolečinah v hrbtu, vnetju mehurja, blaženju vnetij, zgagi IN ŠE IN ŠE, ne bom naštevala vsega, vendar je res en tak magičen prašek in je oblika naravnega organskega žvepla.
Všeč mi je, ker ni samo prehransko dopolnilo, ampak ga brez kakršenkoli skrbi vmešaš v kozmetiko in si ustvarjaš lastne produkte, za katere točno veš kaj se notri nahaja.

Zakaj sem z njim naredila limonado? Ker je super, če dnevno zaužiješ 1 čajno žličko MSM-ja, najbolje pa je če to žličko zaužiješ v kombinaciji s C vitaminom, da se ustvari pozitivni sinergijski učinek. 


PARFUM ZA LASE
To idejo sem ukradla na shan.si, ker se mi je zdela blazno zanimiva, ker nekako parfuma za lase ne najdeš v trgovinah (vsaj jaz ga še nisem našla) in je tudi super ideja za razna obdarovanja. Jaz sem vzela tri sestavine:
  • Aloe vero (imela sem jo le v spreju, zato je parfum torej utekočinjen, najboljši pa je 100% Aloe Vera gel), ki vlaži tvoje lase in ima zelo blag vonj
  • Eterično olje vrtnice, s katerim sem dodala vonj parfumu
  • Ter ščepec MSM-ja, to je bila res tista pika na i, na katero sem najbolj ponosna
Zapakiraš v luštno embalažico in ko hočeš da tvoji lasje dišijo enostavno na konice las naneseš malce parfuma, kateri ti dejansko zraven še zdravi lase. HA, HOW COOL IS THAT?!



KREMA ZA OBRAZ
Zelo enostavno ter hitro. Vzameš neodišavljeno kremo, ki odgovarja tvoji koži. Vmešaš ščepec minerala lepote ter dodaš par kapljic eteričnega olja (po želji) in sestavila si nenormalno dobro kremo, ki jo ne moreš dobiti v nobeni drogeriji. 

Bodi malo izvirna, poskusi delati svoje produkte - ker kot sem že prej omenila, točno veš kaj si dala noter. Jaz sem si ravno namazala obraz in dišim po vrtnica in super se počutim in zdaj se grem učit in in in in, všeč mi je, moja prva Ninnieboo krema ter parfumček, ki vsebuje mineral lepote in zdaj bom lepa in dišeča za vekomaj in konec moje prelepe pravljice, upam da sem katero izmed vas navdušila za izdelavo.

MSM kupiš tukaj: KLIK , trenutno je celo znižan in teh 250g mislim da imaš kar zelooo zelo dolgo, ga kar ne zmanjka!


Poljubčki,
Ninnieboo



Ni komentarjev