Zagotavlja Blogger.

PROSO: Čvrsti lasje & bolj trdni nohti


Hej lepotičke. Moj zadnji nakup na Malinci je bil poleg Beanies kofetkov tudi neoluščeno proso (klik). Vsebuje 1 % beljakovin in je bogato z vitaminom B, kalcijem, železom, kalijem, fosforjem, magnezijem in cinkom.Proso je ena redkih rastlin, ki vsebuje silicijevo kislino v topni obliki, katero organizem lahko izkoristi. Ta koristi zobni sklenini, trdnosti nohtov in čvrstosti las.

Prijateljici z izredno tankimi ter redkimi lasmi je izredno pomagalo. V plus si štejem ceno 1,65 eura za 500g, ker ga za razne smoothije ter zajtrke porabiš resnično majhno količino in imaš lahko vrečko kar za nekaj časa. Pa še brez nekega posebnega okusa je in ko ga vmešaš v smoothie, sploh ne čutiš razlike. Jaz velikokrat "prevaram" samo sebe z razno zelenjavo katera mi ni ravno po godu - banana izniči vse čudne okuse s svojo sladkobo!

Proso lahko uporabljaš na različne načine:
1. Zvečer ga namoči ter si zjutraj iz njega naredi zajtrk ali pa ga pojej kar brez vsega. It's good.
2. Lahko ga vmešaš v smoothie ali katerokoli hrano že ješ
3. Iz njega lahko narediš tudi masko za obraz ali za lase. Za obraz vmešaj malo zmletega z limoninim sokom ter žličko medu, za lase pa z olivnim oljem ter medom. Koža postane mehka ter sijoča!


Za proso velja tudi, da uspešno dovaja toploto v človeško telo. Ta toplota je pomembna pri obrambi pred hudimi boleznimi, kot sta rak in skleroza in pogostimi modernimi težavami v obliki fobij, kompleksa manjvrednosti, prekomernega stresa in premajhne telesne aktivnosti.

Poljubčki,
Ninnieboo






5 komentarjev

  1. Hvala za objavo! A za v smoothije ga je tudi treba/priporočljivo namočiti čez noč ali to ni potrebno? Ker se ponavadi zvečer ne spomnim kaj bom zjutraj jedla... ;P

    OdgovoriIzbriši
  2. UUuuuu tole morem probat, pa ne zaradi las in nohtov ampak zaradi dovajanje toplote v telo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuu proso :D. Sicer ga v smoothie lih nebi tlačila, ampak tko.. good idea. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Mi ga doma redno jemo ali v smutiju ali za zajtrk z ovsenimi kosmiči, mandlji in presnim kakavom in morem priznat, da nisem še nikoli imela tako močnih in gostih las ;) je pa res da mi tudi MSM zeloooo pomaga <3 stay positive *

    OdgovoriIzbriši