Zagotavlja Blogger.

DR. PASHA: Olje marelice


Najbrž ni skrivnost, da obožujem olja in so ena izmed mojih najljubših kozmetičnih produktov. Nedavno, sem od prijateljice prejela olje marelice, znamke Dr. Pasha. Dr. Pasha je bosanska ročno delana naravna kozmetika, kar se kaže tudi po majhnem roku trajanja (tega lahko po odprtju uporabljaš 3 mesece). Ne vsebujejo nikakršnih dodatkov, barvil in dišav, kar me je sploh presenetilo - namreč DIŠI nenormalno. Seveda po marelici, ampak po tisti sladki, dozoreli, sočni marelici. YUM. Nič čudnega, da se uporablja tudi kakor dodatek k sladicam.


Distribucijo v Sloveniji nosi Tosama, tako da vam ob priliki priporočam, da se ustavite v Tosami in preverite tudi ostalo ponudbo Dr. Pashe. Zdaj pa nazaj k olju. Olje se pridobiva iz jedrc koščic marelic in se je že dolgo nazaj uporabljalo v tradicionalni kitajski medicini ter v bogatejših družinah po svetu. Po svojih značilnostih je zelo podoben mandljevem olju, vendar se v ceni kar razlikujeta.

Tako kot ostala olja, ga lahko uporabljaš na 101 način. Ker smo ravno v času poletja, je dobro da veš, da blaži opekline in alergije. Primeren je za masažo telesa, ker se nenormalno hitro vpije in ne pušča mastnega filtra čez kožo. Konice las ti bodo hvaležne, če jim po umivanju las privoščiš kakšno kapljico olja in jih nato posušiš. Vsebuje vitamina A in B, ki blažita suho in razdraženo kožo ter brišeta očesne in smejalne gubice.

Spet en izmed vsestranskih produktov - primeren je tako za nego dojenčkove, kot za nego zrele kože in za piko na  i - božanski vonj. Meni je edini minus to, da je rok uporabe le 3 mesece, vendar ti ga ob redni uporabi hitro zmanjka. Od mene dobi vseh 5 zvezdic.



Poljubčki,
Ninnieboo

Ni komentarjev