Zagotavlja Blogger.

MSM (za lase, proti glavobolu, bolečine v križu)


Pozdravljene lepotičke! Dandanes se o MSM-ju sicer res veliko govori, povečini, pa ga podjetja v marketingu uporabljajo le za promocijo večje rasti las in izboljšanju strukture nohtov, kar sicer ni nič narobe, ker vse omenjeno drži, vendar ima MSM še toliko drugih pozitivnih učinkovin, o katerih se sploh ne govori - zato sem se odločila spisati objavo. Seveda ga ne jemlji v prekomernih količinah, tudi objave ne vzemi za sveto, ker je vsako telo drugačno, vsak posameznik potrebuje svojo obravnavo - včasih tudi ni slabo, da se o težavah ki jih imaš, posvetuješ s svojim osebnim zdravnikom. 

Kot prvo, moraš vedeti, da je MSM le prehransko dopolnilo in večje težave samo od sebe težje reši. O čem govorim? To, vam bom prikazala kar na primeru. Znano je, da je MSM zelo učinkovit v borbi z aknami, brazgotinami in na splošno pri izboljšanju videza kože. Zaradi stresnega življenja, nepravilne prehrane ter ostalih sto dejavnikov ima lahko naša koža grozne izpade. MSM lahko to določene meje omeji, izboljša, vendar moraš v osnovi gledati na način in stil tvojega življenja. Ljudje se radi opremo na miselnost, da neko prehransko dopolnilo ne učinkuje, sami pa nismo poskusili spremeniti niti kanček prehrane, nismo hoteli premakniti svoje riti in se gibati vsaj minimalno pol ure na dan, stil življenja smo ohranili čisto identičen kot pred jemanjem prehranskega dopolnila. Dragi moji, tako ne gre. To je enako, kot da bi vsak dan hodili v fitnes, obenem pa bi se prenažirali s fast foodom. Pa kaj, saj hodim v fitnes? Pri vseh stvareh, ki nas težijo, potrebujemo celostno obravnavo, način življenja spremeniti do te mere, da bo telesu kar se da ustrezal. Takrat, se bodo rezultati prikazali.


Raziskave so pokazale, da večini ljudi na katerih so opravljali raziskave primankuje biološkega žvepla (ki ga na najlažji način dobiš ravno z MSM-jem), krivo pa je ravno nepravilno prehranjevanje, stresno okolje ter pomankanje gibanja. V katerih primerih je priporočljivo uživanje MSM-ja?
- pri glavobolih in migrenah
- pri bolečinah v križu ali sklepih (kar lahko 100% potrdim, ker sem imela velike težave z levim kolenom)
- sprošča mišice in pomaga pri kroničnih bolečinah
- širi žile in izboljša prekrvavitev
- izboljša imunski sistem
- pomaga pri obnovi mišic po napornih vadbah
- učinkovit pri različnih alergijah


Najbrž ste se tudi velikokrat vprašale, zakaj v večini navodil piše, da je priporočljiv vnos MSM-ja z vodo ter limono oz. limonado (oz. vitaminom C). Načeloma, ne bi bilo čisto nič narobe, če bi ga uživali kar samega. MSM je znan po tem, da ojača vitamine oz. podaljša njihovo obstojnost, telesu pa pomaga da hranila čimbolje izkoristi. Sama bi rekla, da, če ga jemlješ z limono - s tem le povečaš delovanje vitamina C, kar je velik plus zate!


Kljub temu, da sem na začetku napisala, da ne pretiravajte z uživanjem MSM-ja (kar je normalno, nobeno pretiravanje ni zdravo) pa vam lahko povem o nevarnosti MSM-ja. MSM ni nevaren. Je tako nevaren kakor uživanje pitne vode. Če ga vzameš manjšo čajno žličko, dvakrat na dan, je to tisti optimalen odmerek, ki ne škoduje nikomur. Uživaš ga lahko na več različnih načinov. Lahko ga kot prah, vmešaš v limonado ali kozarec vode in ga spiješ. Lahko pa ga vmešaš v 101 produkt, ki ga najdeš doma.

Maska za lase
O uporabi kokosovega olja kot maski za lase, sem na blogu že pisala in vesela sem, da se je velika večina izmed vas odločila za uporabo kokosovega olja, namreč, prejela sem ogromno število sporočil in pohval. Vkolikor to še vedno redno počneš ti priporočam, da v masko vmešaš še žličko ali dve MSM-ja. Vse naredi tako kot delaš do zdaj (kokosovo olje minimalno pogrej, da se malce stopi - toliko, da ni več v trdni obliki ter dobro premešaj z MSM-jem): Na laseh ga pusti par ur in garantiram ti dober učinek. 

Maska za obraz, vmešanje v kreme
Zanimivost - masko za lase s kokosovim oljem, o kateri sem pisala v prejšnjem odstavku, lahko uporabiš tudi kakor masko za obraz. MSM na koži učinkuje protivnetno, blaži brazgotine, opekline, posledice raznih nesreč, akne in ostale nepravilnosti na koži. MSM lahko tudi vmešaš v katerokoli kremo, ki jo imaš (mogoče le glej, da bo čimbolj naravna), v olje, v karkoli in jo nanesi na obraz. Poskusiš lahko tudi odstraniti strije na ta način, ker MSM vsebuje ravno hranila, ki dajejo koži elastičnost, ki jo z leti izgublja.


Mnenje, da je MSM primeren le za mlada dekleta, ki bi rada imela dolge lase in nohte je sigurno čisto "mimo". MSM odlično obvladuje stresne situacije, nam pomaga, da se naše psihično in fizično stanje izboljša, pomaga presnovi telesa ter obnavljanju mišic po napornih vadbah (torej je še kako priporočljiv tudi za športnike). Če imaš alergijske reakcije na hrano, bi ti tudi znal pomagati. Ampak kot sem rekla, pri hujših težavah, se pred jemanjem rajši posvetuj s svojim zdravnikom.

Jaz sem ga kupila pri ljubki gospodični Sari iz spletne trgovine ZdravObrok.si: klik, odločili pa sva se tudi, da bova enega podarili eni izmed vas. Ste za? ;) Danes pozorno spremljaj moj Facebook profil za dodatne informacije.

Poljubčki,
Nina

Ni komentarjev