Zagotavlja Blogger.

FRUŠTEK: Smoothie Bowl


"Ko zajtrk postane navada" - ja! Zajtrk bi moral biti navada in vsaka izmed nas, bi morala vsakodnevno uživati zajtrk. V primeru da ga ne, bi se morala vsaka posebej vprašati kje tiči problem. Odgovori, kot so "nimam časa" in "ne da se mi", niso sprejemljivi. Glede na to koliko različnih živil in odličnih dodatkov poznamo, bi nam priprava morala biti v veselje. Zato, vam bom danes predstavila smoothie bowl, ki je res enostaven za pripravo (delno ga lahko pripraviš celo večer prej).


RECEPT:

Sestavine:
- 3 velike žlice granole (lahko tudi več oz. manj)
- kokosov čips
- chia semena
- grški jogurt
- 1 mandarino
- 1 banano
- po želji cimet, med 

Priprava:
Za prvi korak, potrebuješ grški jogurt, v katerega nasuješ chia semena. To lahko storiš večer prej, da se chia semena čez noč dobro namočijo, napijejo ter napihnejo, lahko pa to storiš pol ure pred pripravo in skodelico postaviš v hladilnik. Ven boš dobila teksturo podobno pudingu. Na pripravljeno osnovo lahko naneseš res karkoli imaš trenutno pri roki, lahko si samosvoja in ustvarjalna, tu ni nobenih omejitev. Jaz sem po liniji najmanjšega odpora uporabila sestavine, ki sem jih imela doma, torej banano, kokosov čips ter mandarino. Okrasiš lahko čisto po svojih željah, lahko pa enostavno vse streseš notri in premešaš.

Velikokrat sem se na Instagramu slinila nad različnimi smoothie bowli, vendar mi ni bilo jasno kako za vraga lahko ostale sestavine stojijo gor in ne potonejo. Prvič, ko sem brez informacij poskušala ustvariti svoj smoothie bowl mi je seveda vse potonilo. Skrivnost pri pripravi osnove je to, da lahko namesto grškega jogurta (ki je že tako ali tako bolj kompakten) uporabiš zamrznjeno banano+jogurt oz. katerekoli zamrznjene sadeže in jogurt. Tako bo tekstura veliko bolj kompaktna. Za topping lahko tudi spasiraš določene sveže sadeže in dobiš čudovit svež preliv. Res, bodi ustvarjalna!


Fruštek oz. domača granola je slovenski izdelek in ga lahko kupiš v spletni trgovinici Zdrav Obrok - tukaj. Ne pozabi, da trenutno lahko koristiš možnost brezplačne poštnine, z mojo kodo (Ninnieboo) pa še dodatnih 10% popusta. Jaz sem vzela kar tistega, najbolj tipičnega - s piro in jabolki. Imam pa še eno vprašanje, veš kaj je granola? Je pripravek iz kosmičev, oreščkov, medu in suhega sadja pečen v pečici. Zato je okus tako poseben in je drugačen od navadnih kosmičev. Ni pretirano sladek, zato lahko to uravnavaš s tem, da sama po želji dodajaš med ali drugo sladilo. Jaz se trenutno navdušujem tudi nad zimsko granolo (klik), ki lahko predstavlja tudi odlično darilo za prihajajoče praznike.

Besedo ali dve lahko namenim tudi kokosovem čipsu, ki je pri meni sigurno en izmed nadomestkov normalnega čipsa, katerega sem včasih imela rada :P če obožuješ kokos, verjamem da bo 125 g zate mala malica. Zelo bogat je z vlakninami in super paše na različne smoothie bowl-e kot dodatek.


Poljubčki,
Nina

Ni komentarjev