Zagotavlja Blogger.

Kako uporabljati maske za lase?


Hej hej lepotičke! Sama sem vedno mislila, da masko za lase enostavno naneseš po šamponiranju in uporabi balzama za lase, počakaš 10 min, spereš in voila! Seveda sem se poleg tega tudi spraševala, zakaj maske za lase na mojih laseh nimajo nekega učinka. Ko sem jih pričela uporabljati tako, kot boš lahko prebrala v nadaljevanju, se je šele pokazal pravi efekt.


1. Kako maska izgleda sestavinsko?

Najprej, pazi, da produkti, ki jih uporabljaš za svoje lase ne vsebujejo parabenov in sulfatov. Opazila boš tudi, da se šamponi, ki teh ne vsebujejo, ne penijo tako kot tisti, ki si jih uporabljala prej. To ne pomeni, da tvoji lasje ne bodo očiščeni. Poišči čimbolj naravne izdelke za lase (tako kot so recimo maske za lase znamke Organic Shop) ali pa maske naredi kar sama doma.


2. Maske za lase so kisle

To pomeni kaj? Da odpirajo las. To pomeni tudi, da bo, če boš masko uporabljala po šamponiranju in po uporabi balzama, las še vedno odprt in za svoje lase nisi storila nič. Tiste ki uporabljate kokosovo olje ga tudi vedno nanesete pred šamponiranjem, kajne? Rezultati so veliko boljši. Torej, maske VEDNO uporabljaj pred šamponiranjem.


3. Mastni lasje po uporabi maske?

Če so tvoji lasje po uporabi mastni, to načeloma pomeni, da produkt tvojim lasem ne odgovarja in je skoraj sigurno za tvoje lase pretežak. Vedno, preden kupuješ produkte za lase, preveri za kakšne lase so primerni - etikete so na produktih z razlogom. Pri nanosu mask in ostalih produktov na lase ne pretiravaj - že manjša količina je dovolj, da jo razporediš čez celotne lase, osredotoči pa se na konice!

4. Razčesi lase

Ko na lase naneseš masko s svoji prsti imaš sigurno občutek, da si pač zajela celotne lase. Vedno uporabi še glavnik, da maska pride res do vseh las in se primerno razporedi. Tako bo lahko najbolje učinkovala.

5. Uporaba mask za lase vsaj 1x tedensko

Tudi če so tvoji lasje relativno zdravi, poskusi uporabljati maske vsaj enkrat na teden, da jih dobro navlažiš in pripraviš na mraz oz. sonce. Seveda jih lahko pustiš učinkovati kar čez noč. Seveda vsaka maska deluje drugače, nekatere pustiš na laseh 10 min, druge pol ure - beri etikete! In pa opazuj, kako se tvoji lasje obnašajo. Recimo jaz sem že dovolj spoznala svoje lase, da vem, da moram kokosovo masko nujno pustiti na laseh čez noč - za optimalne rezultate.



Organic Shop maska z avokadom ter medom

Zadnje čase sem enostavno zaljubljena v to masko. Uporabljam jo cca. mesec in pol, torej je preživela že minimalno 6 uporab in rezultat je vedno enak. Na laseh jo pustim 15 minut, šele nato uporabim šampon in balzam. Ko masko spiram, je občutek na laseh malce masten oz. jaz temu rečem, da so lasje do maksimuma navlaženi, ker po uporabi šampona ter balzama o mastnem filtru ni več sledu. Glede razčesavanja bom raje tiho, ker imam že nekaj časa probleme z vozlanjem las, vendar so lasje, potem ko jih razčešem in posušim res svilnati. Štrenast las, kot ga imam sama na žalost na noben način ne more izgledati kot da bi imela 100% ravne lase, na otip pa so vseeno noro mehki. Sestavinsko je maska za moje pojme super, tako da jo priporočam tudi tebi! 

Cena je 5,79 eur in glede na sestavine in samo učinkovitost, je to skoraj zastonj.

Kupiš jo lahko v spletni trgovini Organic Shop - TUKAJ.



Poljubčki,
Nina

Ni komentarjev