Zagotavlja Blogger.

Trik za lažje učenje: Mentalna palača


Sama imam velike težave z učenjem. No, z učenjem niti ne, vendar težko pridem do točke, da se dejansko usedem in pričnem z učenjem. Enkrat sem že spisala objavo o tem, kako se lažje učiš, vendar mi lastni triki ne potegnejo več. Koncentracija, še vedno te iščem. Okrog mene je toliko distrakcij, da se lahko zamotim tudi le z gledanjem v steno. Ja, res ja. Lahko bom zaprla laptop, pa ga odprla čez 3 minute, sploh ni problema.

Nekaj časa nazaj sem gledala Mentalista (obvezno si vsak dan ogledam vsaj en del, ker mi je to res nora serija) in v določenem delu je omenjal mentalno palačo. Malo sem pogooglala in dejansko je to tehnika, ki obstaja, ki je razvita in ki na meni deluje!

Kako jo zgraditi?

Kakor ti je lažje. Lahko začneš čisto enostavno in si predstavljaš svojo dnevno sobo. V mislih si odloži del snovi, ki se jo ravnokar učiš, zraven TV-ja. Drugi del snovi na okensko polico. Tretji del na sedežno garnituro in tako dalje. Bodi pazljiv/a da odložiš le določen sklop snovi v eno sobo. Naslednji sklop snovi odložiš v kuhinjo. Glej, da snov odlagaš na stvari, predmete, pohištvo, ki ti je dobro znano! Lahko si v mislih tudi lepiš listke z zapiski po pohištvu in ko boš v praksi potreboval/a, da se spomniš določene snovi, jo poveži s pohištvom, na katerem si snov pustil/a! To je to. Za vizualne tipe ljudi je to definitivno res odlična tehnika učenja. Močno pride prav tudi v primeru, ko se moraš na pamet naučiti veliko količino snovi.

Druga možnost pa je, da si dejansko zgradiš neko palačo ali pa hiško, stanovanje, ki je čisto po svojih željah. Vizualiziraj si jo, opremi jo kot je tebi všeč, opremi jo po svojih željah in prav tako prični z odlaganjem snovi.

Ti rečem, da deluje! Samo prosim, ne izgubi se v sanjarjenju in postavljanju navideznih palač - čas za to, bo po izpitnem obdobju!

Poljubčki,
Nina


Ni komentarjev