Zagotavlja Blogger.

LEPOTNI RITUAL S KONJAC GOBICO



Konjac gobice so tudi na slovenskem trgu že kar lep čas, vendar jim nisem dajala neke večje pozornosti - v veliki meri zaradi tega, ker nisem bila seznanjena z informacijami in pa, ker se med vso to "beauty kramo" že kar malo težko znajdeš. Pa vseeno, ko sem brskala po spletni trgovini Ecco-Verde (tudi to sem že omenila, moja najljubša trgovina z naravno kozmetiko poleg Miss Alice), so me prepričale predvsem zaradi embalaž, nato pa sem se malce bolj poglobljeno začela odločati o nakupu.




Kaj sploh so konjac gobice?

Zanimiv azijski proizvod, narejen iz naravnih konjac vlaken, natančneje iz korenine rastline amorphophallus konjac. Veliko nam pove dejstvo, da so bile prvotno izdelane za občutljivo otroško kožo - meni je namreč na prvi pogled na fotografiji izgledala blazno groba in kar streslo me je ob misli, da bi se morala z njo drgniti po obrazu. Uporaba je čisto enostavna. Gobico zmočiš pod vodo, da se vode dobro napije, iztisneš iz nje odvečno vodo, nato pa s krožnimi in nežnimi gibi očistiš obraz, vrat in dekolte. Priporočljivo je, da jo uporabljaš le z vodo ali pa z nežnimi odstranjevalci ličil.

<suha>



Konjac gobica na testu
Uporabljam jo zvečer in zelo malokrat zjutraj. Zvečer jo uporabim že po samem odstranjevanju ličil, za tisto piko na i, kot neko celovito čistilno sredstvo kože, po kateri je občutek fenomenalen, saj gre za neko mešanico čiščenja in pilinga. Preizkusila sem jo tako z vodo, kot s samim odstranjevalcem in mogoče bi drugega odsvetovala, namreč, če jo "namočiš" z gelom, boš ta gel malce težje spravila ven iz gobice, prav tako pa boš mogoče malce skrajšala njeno življensko dobo, ki je drugače približno 3 mesece - potem je priporočljivo da jo zavržeš. Meni postane kar toplo pri srcu ko vem, da lahko določen produkt odvržem na kompost in ne v smeti - gobice so 100% naravne in 100% razgradljive. Po uporabi je zelo pomembno, da jo dobro osušiš (naprimer čez noč). V zimskem času sem jo vedno postavila na radiator, zdaj, pa jo prav tako položim na toplo mesto, da je do jutra sigurno suha. Tudi na ta način podaljšaš njeno življensko dobo. Občutek na koži po uporabi je podoben, kot da bi si res noro zdrgnila obraz z nekim hudim pilingom - mehka koža. Taki in podobni učinki mene res prepričajo v čistost kože, zato je to že moja tretja gobica. Na takšne blog objave kar malce pozabim, ker so del moje rutine in ne razmišljam o njih kot o neki novosti o kateri bi lahko pisala, pa me vaši odzivi vedno prepričajo v nasprotno.

<mokra>

Darilni set konjac gobice (lepša embalaža) stane 8,99 eur, kar te bo realno prišlo 3,00 eur na mesec. Izbiraš lahko med gobico z dodano zeleno, pink ali rdečo glino. Moja vsebuje rdečo glino, ki je bogata z železovimi oksidi, spodbuja krvni obtok in stimulira obnavljanje celic. Kupiš jo lahko v spletni trgovini Ecco-Verde: tukaj.

Če jo boš naročila ali jo imaš že doma me resnično zanima tudi tvoje mnenje.

Poljubčki,
Nina

Ni komentarjev