Zagotavlja Blogger.

KAILIJUMEI šminka


Kailijumei Limited Edition šminka


Kailijumei je šminka, katero ste verjetno že opazile na Instagramu, ki je bil dobesedno zasut z njenimi fotografijami (roko na srce, res je fotogenična). Ko so jo lansirali, so bile šminke razprodane v sekundi in nato jih nekaj časa sploh ni bilo moč kupiti. Zakaj je tako posebna? Ker je prozorna in ker vsebuje miniaturne zlate lističe ter posušen cvet. Izgleda res fenomenalno, vendar - je vredna svojega denarja? Cene se gibajo od 20,00 do 30,00 eur, kar je za znamko, ki je dejansko zrasla čez noč (brez karkšnihkoli dodatnih informacij) absolutno preveč. Ko sem na njihovi uradni strani iskala informacije, jih dobesedno ni. Vse, kar piše (sploh glede sestavin) je to, da šminka vsebuje čebelji vosek. Ker je produkt made in China je za moje pojme zaradi pomanjkanja informacij dokaj vprašljiv.


Da vas ne bom prestrašila - tako ali tako je veliko kozmetike, ki jo uporabljamo vsak dan narejena na Kitajskem (med njimi tudi Sleek) in tudi zaradi te šminke nisem dobila nobene alergijske reakcije. Glede na to, da sem jo kupila na Salmi in da na embalaži izrecno piše da je ustvarjena za nemški trg, ne rabimo paničarit. To pomeni, da so sestavine skladne z evropsko zakonodajo in da se niti malo ne razlikuje, od "naših, evropskih" produktov.

Sama jo imam v odtenku FLAME RED, na ustnicah se obarva nežno rdeče. Vonj je luštno sladek in z veseljem jo naneseš na ustnice, ker je izjemno vlažilna. Embalaža mi je moteča in težko prebavim rdeč pokrovček, ki izpade vse prej kot luksuzno. Zakaj bi tako lepi šminki (s tako ceno) dodal rdeč pokrovček - res ne razumem. S spodnjim, zlatim delom embalaže so res zadeli v nulo, tista rdeča pa na koncu deluje res ceneno. Sama izdelava pokrovčka je načeloma zelo zanimiva, namreč, s prstom pritisneš na eni strani in šminka na drugi strani počasi skoči ven.

Njena tekstura je precej podobna vazelinu, zato je tudi obstojnost malce slabša (če vmes ješ in piješ se res ne obdrži dolgo na ustnicah). Da vse skupaj povzamem - Kailijumei šminka je lahko res luštno darilo, verjamem, da bi se je razveselila vsaka izmed nas. Meni osebno, pa je nakupa žal, ker bi si za ta denar lahko kupila cca. 5 Essence šmink, ki bi jih lahko uporabljala veliko bolj praktično. Kailijumei ima pač drugačno oz. bolj lepotno vrednost.



Poljubčki,
Nina

2 komentarja

  1. Rada bi samo rekla, da se "kateri" uporablja za osebe ine ne za predmete, pa še to je zastarela raba. Za predmete se uporablja "ki". Torej, namesto "šminka, katero ste verjetno že opazile" raje "šminka, ki ste jo verjetno že opazile".

    LP

    OdgovoriIzbriši
  2. Mené ne pritegnejo :D

    Zgledajo kot poceni šminke, ki sem jih kupovala od "znamk brez imena" ene 15 let nazaj :D

    OdgovoriIzbriši